Špajza 09. ožujka 2017.

Pripremite danas doručak za sutra

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako volite pahuljice za doručak, pravo vrijeme je da ih pripremite danas navečer

Iznenadite ukućane doručkom koji ste pripremili dan prije. Pahuljice ostavljene preko noći, ujutro će biti sjajno natopljene sastojcima s kojima su pomiješane, a vi ćete imati vrlo ukusan doručak. A možete ih ponijeti i za užinu na poslu!

Uzmite svoje omiljene pahuljice - od zobi, pira, ječma, i pomiješajte ih sa sjajnim tahinijem i javorovim sirupom i bananama te po želji ukrasite sjeckanim lješnjacima, bademima ili sjemenkama sezama.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Sastojci:

  • 1/4 šalice tahinija
  • 2 žlice javorovog sirupa
  • 2 žlice mlijeka od badema/kokosa
  • 1/2 žličice cimeta
  • prstohvat soli
  • pahuljice po izboru (zob, pir...)
  • 200 ml grčkog jogurta
  • 2 banane, narezane na kolutiće
  • 2 žličice prženih sjemenki sezama/lješnjaka, badema

Priprema: 

  1. Pomiješajte tahini, javorov sirup, mlijeko i cimet u jednoj posudi
  2. Pahuljice podijeliti u 4 zdjelice i u svaku staviti dio jogurta (ravnomjerno raspodijeliti u 4 zdjelice)
  3. Na pahuljice s jogurtom podijeliti narezane banane i preliti ih smjesom mlijeka i tahinija
  4. Po želji, pokapajte s još malo javorovog sirupa
  5. Posipati sjemenkama sezama ili prženim lješnjacima/bademima
  6. Ostaviti preko noći da pahuljice upiju tekućinu
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.