Špajza 08. travnja 2018.

Pripremite Worcestershire umak kod kuće

Umaci
Koliko traju neotvoreni, a koliko otvoreni umaci? foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj engleski umak indijskog podrijetla okusom podiže svako jelo, a možete ga sami pripremiti kod kuće.

Potrebno vam je: 2 žlice maslinova ulja, 2 velika luka koja ćete grubo isjeckati, 2 žlice sojina umaka, 2 žlice mljevenog češnjaka, 2 žlice mljevenog đumbira, ¼ šalice sitno nasjeckanih inćuna, ¼ šalice paste od rajčica, 2 klinčića, 2 žlice svježe mljevenog crnog papra, ½ šalice meda, 3 šalice octa šalica tamnog piva, ½ šalice soka od naranče, 2 šalice vode te takno narezani limun i limeta.

 

Možda vas zanima... Isprobajte ovih 9 jednostavnih i brzih umaka Špajza

 

Kako pripremiti? Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi i pržite luk dok ne omekša. Dodajte sojin umak, češnjak i đumbir te kuhajte oko 5 minuta na srednje jakoj vatri. Dodajte inćune, pastu od rajčica, klinčiće, papar, med, ocat , crno pivo, sok od naranče, vodu te narezane limun i limetu. Promiješajte da se sastojci prožmu i pustite da krčka dok ne zavrije. Smanjite vatru i kuhajte dok se ne zgusne, otprilike 3 sata.

Kad se ohladi, umak ulijte u staklenu bocu i čuvajte u hladnjaku. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.