Špajza Najbolja ljetna osvježenja! 24. srpnja 2017.

Recepti za roštilj o kojem će svi pričati

foto: Brown Forman
gastro postao gastro.24sata.hr
Popnite se na tron roštilj-majstora uz Jackovu pomoć!

 

Roštilj je omiljena ljetna poslastica, ali i zabava za cijelu obitelj i prijatelje. Učinite ga još zabavnijim i slasnijim uz recepte s potpisom legendarnog Jaspera Newtona Daniela, poznatijeg kao Jacka.

Možda vas zanima... Osvježite se limunadom u 5 različitih okusa Špajza

 

Jack Daniel's BBQ umak

Sastojci:

  • Ulje
  • ½ srednje velikog luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • 40 ml Jack Daniel's Tennessee viskija
  • Papar
  • Sol
  • Svježi čili

Priprema:

1. U malom loncu ili tavi zagrijte ulje, dodajte sitno nasjeckani luk i češnjak te pirjajte.

2. Dodajte pire od rajčica i dobro promiješajte, a potom ulijte Jack Daniel's, nasjeckani čili te začinite solju i paprom.

3. Prokuhajte na laganoj vatri dok se svi sastojci ne sjedine, a umak zgusne.

4. Umak poslužite uz burgere, a bit će odličan i uz bilo koje drugo meso i krumpiriće.

 

Rebarca u Jack Honey marinadi

Sastojci:

  • 200 ml Jack Daniel's Tennessee Honey
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1-2 grančice svježeg ružmarina
  • Papar
  • Sol
  • Goveđa rebra

Priprema

1. Ružmarin sitno nasjeckajte i pomiješajte sa svim ostalim sastojcima.

2. Marinadu dobro utrljajte u goveđa rebra i ostavite da odstoje preko noći.

3. Ispecite i poslužite uz omiljeni prilog.

 | Author: Brown Forman foto: Brown Forman

Steak s crvenim lukom i Jack Daniel's umakom

Sastojci:

  • Ulje
  • 4 crvena luka srednje veličine
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1 žlica pirea od rajčice
  • 4 žlice balzamičnog octa
  • 2 žličice ljutog umaka
  • 50 ml Jack Daniel's Tennessee viskija
  • Goveđi odresci
Možda vas zanima... Recepti koji će začiniti vaša ljetna druženja Špajza

 

Priprema:

1. Luk izrežite na četvrtine i kratko prepržite na ulju.

2. Dodajte šećer, balzamični ocat, ljuti umak, sol i papar te sve dobro promiješajte.

3. Podlijte Jack Daniel'som i flambirajte.

4. Ispecite odreske i poslužite ih uz umak.

 | Author: Brown Forman foto: Brown Forman

Piletina u umaku od Jacka i limete

Sastojci

  • 150 ml Jack Daniel's Tennessee viskija
  • 2 limete
  • 5 žlica ulja
  • 2 žličice kumina u prahu
  • 2 žličice čilija u prahu
  • 2 žličice sušenog origana
  • Sol
  • Piletina (batci ili neki drugi dio, po želji)

Priprema

1. Iscijedite sok limete i pomiješajte ga s Jack Daniel'som te prelijte preko piletine i ostavite da se marinira nekoliko sati.

2. Piletinu izvadite iz marinade, posušite papirnatim ručnicima, utrljajte suhe začine i ispecite.

 | Author: Brown Forman foto: Brown Forman

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.