Špajza 22. lipnja 2017.

Ružičasti ananas - hir ili budućnost?

foto: @gourmandgourmet, Instagram
gastro postao gastro.24sata.hr
Šarenilu koje na stol donosi čitava paleta novoizmišljenih delicija, uskoro bi se mogao pridružiti i ružičasti ananas, još slađa umjetno stvorena sorta osvježavajuće voćke.

S pojavom prvih fotografija ružičastog ananasa, ljubitelji dobrih zalogaja najprije su se pobunili zbog umjetnog izgleda inače žute voćke.

 

ananas Možda vas zanima... Grilani ananas - novi svijet egzotičnih okusa Recepti

 

No kako je američka administracija za hranu i lijekove (FDA) odobrila proizvodnju ružičastog ananasa, tvrtka Del Monte Fresh Produce nastavila je s uzgojem, a zatim su ovi neobični ananasi počeli osvajati društvene mreže.
 


Iako je boja dobivena umjetnim postupkom, riječ je posve prirodnom načinu dodavanja pigmenta likopena koji rajčicama i lubenicama također daje ružičastu boju.

Upravo zbog tog dodatka, ananas postaje i slađi pa je još veći užitak sladiti se svježim zalogajima ovog egzotičnog voća.

 

Možda vas zanima... Nešto sasvim novo: Ananas u slanim jelima Špajza

 

Ružičasti ananas još se uvijek ne može kupiti u trgovinama, no ne sumnjamo kako će uskoro, zbog velike zainteresiranosti, postati dostupan u supermarketima diljem svijeta.
 


A vi, biste li ga probali?

 

Možda vas zanima... Umjesto peciva- ananas! Recepti
 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.