Špajza 24. veljače 2017.

Sendviči: Sve što niste znali o ovim ljepotanima

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Upakirajte doručak u sendvič pa se iznenadite koliko dobro baš svaka namirnica funkcionira između dvije kriške kruha

Najslasniji doručci oni su s najviše kalorija i u tome nema apsolutno ništa loše. Zaželite li u potpunosti obogatiti svoj prvi jutarnji obrok, vodite se nekim od naših savjeta pa uživajte baš svim osjetilima. Ipak je, kažu, doručak najvažniji obrok u danu.

sendvič | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Klasični sendvič pretvorit ćete u pravo malo remek djelo uz tek sitne preinake. Spojite omiljene sendvič namirnice između dvije kriške kruha, a zatim vanjske strane premažite maslacem. Bacite sendvič na zagrijanu tavu i pecite ga do hrskavosti sa svake strane. Servirajte na tanjur, a zatim na tavu dodajte još malo maslaca i ispecite jaje na oko. Divan, privlačan i tako ukusan doručak spreman je brže nego što možete zamisliti, a osvaja već na prvi pogled.

Umjesto klasičnog šunka, jaja i sir sendviča okrenite se vege alternativi. U fino pecivo upakirajte kratko pirjane gljive na maslacu, zelenilo kao što je kelj ili špinat, a zatim dodajte poširano jaje. Možda ne zvuči kao najpoželjniji doručak, ali vjerujte nam, kada ga jednom isprobate, poželjet ćete mu se vratiti.

Ostaci piletine od prethodnog dana, taman mekan avokado, malo soli, papra i mozzarelle stvorit će božanstven i zdrav doručak. Avokado namažite na dvije kriške kruha, piletinu usitnite i posložite po avokadu i dodajte sir. Preklopite i uživajte!

Losos, kapare i sirni namaz divan su spoj za prvi sendvič u danu. Kruh tostirajte, premažite sirnim namazom, dodajte već pečeni ili dimljeni losos i pospite kaparama. Izvrstan dodatak bit će i tanko sjeckana rotkvica ili pak rajčica.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.