Špajza 24. lipnja 2017.

Sladoled rezanci na japanski - biste li probali?

foto: dessertkitchennyc, Instagram
gastro postao gastro.24sata.hr
Spoj rezanaca i sladoleda možda ne zvuči primamljivo no jednom kada vidite ovu posve novu vrstu sladoleda, zaljubit ćete se.

Transparentnost je svakako jedna od glavnih odlika japanskih deserata. Nakon raindrop kolača, na red je došao ramen sladoled, piše portal Insider. Riječ je o prozirnim rezancima koji se pripremaju od mrvljenog leda i nezaslađenog kondenziranog mlijeka.

 

kisna kap Možda vas zanima... Kolač kišna kap: Nema okus, miris ni kalorije None



Ice cream ramen, kako ga nazivaju oni koji su ga već imali prilike isprobati, u potpunosti podsjeća na japanske juhe s rezancima koje se poslužuju u temeljcu, ali mu je okus, naravno, nešto slađi.
 


Ramen sladoled za sada se poslužuje samo u slastičarnici The Dessert Kitchen u New Yorku, a da bi dobio na okusu, u istoj ga slastičarnici poslužuju uz kondenzirano mlijeko i svježe voće poput manga i dinja. Naručiti se može i dodatan umak od voća kako bi dodatno začinio čitavu ovu neobičnu, ali posve zanimljivu priču.

S obzirom na broj zainteresiranih, čini se kako će ramen sladoled, baš poput svog prethodnika kišnog kolača, doseći izvanrednu slavu na društvenim mrežama te se uskoro, nadamo se, proširiti i na druge dijelove svijeta.

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.