Špajza 10. lipnja 2017.

Slasni trikovi: Umotajte mrkvu u slaninu

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Mrkva u sasvim novom ruhu bit će sjajan dodatak baš svakom ručku

Zimi kada nemamo preveliki izbor povrća za kuhanje, odluka često pada na jednostavna jela u kojima možemo kombinirati krumpir, mrkvu i zeleno lisnato povrće koje pronalazimo svježe u vrtu ili na tržnici. 

Među skromnim izborom, često nam se nameće baš mrkva. Priprema se na različite načine, a danas vam donosimo onaj najposebniji - mrkvu umotanu u slaninu.

slanina | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Najprije dobro očistite mrkvu. Osušite je i zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Slaninu narežite na ploške i svaku mrkvu, ovisno o veličini, umotajte u jednu ili dvije ploške slanine. Ubacite ih u pećnicu i pecite oko 15 minuta. Izvadite ih, premažite javorovim sirupom i vratite u pećnicu na još 15 minuta. Javorov sirup možete zamijeniti i uljem ili otopljenim maslacem, ali će upravo taj slatki sirup na najljepši način naglasiti spoj okusa mrkve i slanine.

Tako pripremljenu mrkvu možete poslužiti uz mirisna pečenja, u sendviču, ali i uz najobičnije pripremljenu rižu ili neki drugi prilog umjesto mesa.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.