Špajza 14. veljače 2017.

Spas u zadnji čas: Sjajne ideje za romantičnu večeru u dvoje

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Inspirirajte se sjajnim idejama i receptima iz naše riznice, skupite sastojke i oduševite svoju bolju polovicu na najukusnije načine. U dvoje je uvijek slađe!

Veljača je mjesec ljubavi što za ljubitelje dobre hrane znači izobilje najukusnijih delicija i slatkih zalogaja. Bez obzira pripremate li romantičnu večeru za Valentinovo ili samo želite iznenaditi svoju bolju polovicu iznenadnim ručkom u dvoje, slasnih ideja nikada nije dovoljno. Donosimo vam prijedloge za jela koja će najukusnija biti upravo kada ih podijelite s onima do kojih vam je posebno stalo.

Za romantične večere birajte laganija jela. Barem na jedan dan zaboravite na slasne hamburgere ili bogati grah priprema kojeg vam možda najbolje polazi od ruke. Okrenite se jednostavnim i ukusnim varijantama jela koja ne sjedaju teško, a zatim sve začinite čašom dobrog vina.

večera uz vino | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Tjestenina je uvijek dobar odabir. Pripremite kremaste lazanje ili cannellone koje zasigurno nitko neće moći odbiti. Okrenite se  kombinacijama špageta s piletinom ili rezancima najboljeg odreska, finim umacima ili tjesteninu jednostavno začinite kvalitetnim maslinovim uljem. Isto vrijedi i za dobar, raskošni rižoto. Koristite sezonske namirnice poput bundeve i špinata pa sve začinite s kojom kockicom maslaca i parmezana kako bi uživali u najdivnijem spoju okusa koji možete zamisliti.

Možda vas zanima... Isprobajte: Cannelloni s ricottom i špinatom Recepti

Riba će također biti sjajan odabir. Koristite ribu koja zahtjeva jednostavnu obradu poput primjerice lososa. Začinite ga maslinovim uljem, češnjakom i aromatičnim biljem, umotajte u foliju i ubacite u pećnicu. Losos poslužite uz kuhani krumpir s maslacem i začinite ga jednostavnim začinima kao što su sol i papar.

losos u papiru za pečenje | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Tartevi i pite od sezonskog povrća također bi mogli oduševiti vašu bolju polovicu. Jednostavni su za pripremu, a koristiti možete i kupovna tijesta. Samo pomiješajte sve sastojke, nadjenite tijesto i gledajte kako se stvara čarolija iza zatvorenih vrata pećnice. Takva su jela sjajan odabir upravo zato što pečenje možete tempirati, a zatim uživati u još toplim zalogajima finih pita.

Možda vas zanima... Sezonske delicije: Pita od cikle i slanog sira Recepti

Želite li ipak čitav dan posvetiti tek druženju sa svojom posebnom osobom, različite domaće plate poslužene na običnoj drvenoj dasci bit će pun pogodak. Kockice najfinijih sireva i koja feta pršuta, nešto maslina i fino maslinovo ulje zasigurno će osvojiti nepce svakog ljubitelja ukusnih zalogaja. Kombinirajte kozje, kravlje, tvrde i dimljene sireve. Neka vaša plata bude što raskošnija. Koje zrno grožđa ili pak kriška kruške također će se odlično složiti s odabranim sirevima.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Desert će svakako biti okosnica romantične večere pa se zato oko njega valja posebno potruditi. Znamo da čokolada uvijek pali stoga će takvi deserti svakako biti od pomoći. Oni spretniji mogu se upustiti u pripremu kakvog finog lava kolača, a za one kojima deserti baš i nisu jača strana, savršen izbor moglo bi biti voće u čokoladi. Za voćne deserte birajte one koji uključuju svježe sezonsko voće. Karamelizirane kruške s kuglicom omiljenog sladoleda ili kakav brzinski, ali jednako ukusan tart oduševit će nepce svakog tko ga isproba.

Lava kolač Možda vas zanima... Omiljeni lava kolač s kremom od bundeve Recepti

Za dozu posebnosti, svoja jela možete ukrasiti romantičnom crvenom bojom. Fini umaci na bazi rajčice ili pak niti čilija također će biti posve drugačiji, ali tako primamljiv način dekoriranja

lava kolač | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.