Špajza 14. travnja 2017.

Spojili smo hranu i film i dobili fantastične rezultate

foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Osim dobrih zalogaja, ne sumnjamo da među vama postoje i ljubitelja dobrog filma. Spojili smo ih u jedno i napravili listu najboljih filmova o hrani...

Jiro Dreams of Sushi napravljen je tek 2011. godine, a istog je trenutka oduševio sve koji su ga pogledali. Dokumentarac o 85-godišnjem chefu i majstoru za sushi oduševit će vas inspirativnim scenama i divnim jestivim kreacijama. Jiro Ono pravi je genijalac kada je u pitanju sushi pa ukoliko ste ljubitelj  slasnih zalogaja, ovaj film jednostavno morate pogledati.

Vjerujemo kako ste film Čokolada, klasik najslađih klasika s neodoljivim Johnnyjem Deppom pogledali već nekoliko puta, no uvijek valja dobro utvrditi gradivo. Radnja je smještena u Francuskoj, ima tu i moralnih dilema oko lijepe vlasnice čokolaterije, a sve što vama treba za gledanje ovog filma bit će poveća kutija čokoladica.
 


Za ljubitelje dobrih crtanih filmova tu je Ratattuille, priča o slatkom štakoru, velikom gurmanu koji se priključuje vrhunskoj kuhinji i sprema fenomenalan francuski klasik - ratatouillie. Ako pak vam se ne sviđa ideja o spoju životinja i hrane, a ipak biste rado pogledali dobar crtani film, odličan izbor bit će Oblačno s ćuftama. Priča o znanstveniku koji je izumio stroj pomoću kojeg hrana doslovno pada s neba. Postoje dva nastavka ovog filma što znači da je vaša filmska večer ispunjena na najukusniji način.

Film o genijalki modernog doba, Juliji Child postao je toliko popularan da ga ne treba previše opisivati. Film Julie & Julia voljet će blogeri, stari i mladi. Puno dobre hrane, Meryl Streep, poneki neuspjeh i sjajna priča o dvije zaljubljenice u kuhanje neka bude vaš obavezan odabir kada je riječ o filmovima o hrani.
 


Odličan odabir za ljubitelje slastica bit će Willy Wonka i tvornica čokolade, starija i novija verzija. Obje se priče vrte oko jednake teme, dječaka koji osvaja zlatnu kartu za tvornicu čokolade, san snova svakog djeteta. Razlika u glumi i jedan detalj koji će vas možda povući na stranu novije verzije bit će definitivno Johnny Depp.

Posljednji među najpoznatijima izašao je film Chef. Riječ je kulinarskom entuzijastu i chefu koji se upušta u gastronomsku avanturu života kupujući kamion i spravljajući fantastična jela koja će vas instantno natjerati u kuhinju. Kubanski sendviči i puno rastezljivog sira najveće su prednosti ovog filma. Ispreplitanje hrane s privatnim problemima rezultirat će sjajnim krajem koji naprosto morate doživjeti.
 


Zavalite se na kauč, pripremite tanjur ili dva dobre hrane i uživanje može početi. U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.