Špajza 16. veljače 2017.

Stiglo je sunce - vrijeme je za novi shake!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Voćni, čokoladni, shake od karamela ili kikiriki maslaca - imamo ih sve! Otkrijte tajnu najfinijeg sladolednog napitka

Da biste što lakše otjerali zimu i zadržali sunčano vrijeme u kojem ovih dana imamo prilike uživati, vrijeme je da se bacite na pripremu osvježavajućih recepata koji će zasigurno pripomoći u dozivanju proljeća.

Za pripremu jednostavnog shake napitka bit će vam potreban omiljeni sladoled od vanilije, voće i dodaci poput čokolade i orašastih plodova.

Banane, naranče, limun, kivi, ananas i mango izvrsno će se složiti sa sladoledom i dati neke nove okuse osvježavajućeg napitka. Za dodatne arome, u shake dodajte i žličicu domaćeg džema, a gotovo svakoj vrsti voća odlično će doći i koja žlica limunovog soka.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Nalazite li se među onom grupom ljudi koji će iz svojih recepata najprije izbaciti voće, divan spoj sa sladoledom stvorit će i karamela, maslac od kikirikija ili pak vaš omiljeni čokoladni namaz.

Sve što trebate učiniti jest ubaciti sastojke u blender i gledati kako nastaje čarolija. Za efektno posluživanje, rub čaše umočite u bijelu čokoladu, a zatim u posudicu sa šarenim ukrasnim bombončićima, čokoladom ili usitnjenim orašastim plodovima.

Živjeli!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.