Špajza 20. svibnja 2017.

Što se to doručkuje s druge strane planeta?

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zaboravite na tost, pahuljice i burek. Iz cijelog svijeta stižu nam fantastične ideje za još bolji prvi obrok u danu!

Iako se ni sami nismo usuglasili što bi točno ušlo u naš izbor domaće hrane za doručak, pronašli smo primjere iz različitih zemalja svijeta koji su nas posve osvojili. Neke od ovih doručaka zasigurno ćemo i sami isprobati!

Brazilci tako u prvom obroku uživaju na posve domaći način. Doručak vole začiniti finom šunkom i sirom između dvije kriške kruha, a sve to zalijevaju kavom i mlijekom. 

Kinezi pak doručak shvaćaju vrlo ozbiljno te se vole počastiti kuhanim jelima i šarenim tanjurima. Tako ćete u Kini za doručak uživati u dim sumu ili pak manjim tanjurima prepunim šarenim delicijama, ovisno o pojedinoj regiji.

 

dim-sum Možda vas zanima... Dim sum s lukom i klicama Recepti

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Zobene pahuljice sa suhim ili svježim voćem, jogurt ili mlijeko i švicarski doručak je poslužen. Popijte k tome još malo kave pa se barem na jedno jutro osjećajte bogato poput Švicaraca.

Nađete li pak se u Pakistanu, topla zdjelica gulaša zagarantirana vam je već od jutra. Nihari je gulaš od govedine koji će vas već od samog jutra okrijepiti na najljepši mogući način.

Kubanci, s druge strane, vole jednostavnost. Kod njih se za doručak uživa u kavi s mlijekom serviranoj uz tost s maslacem koji se nerijetko umače u kavu. Jednostavnost u najboljem obliku!

Izraelsku shakshuku već smo isprobali i u potpunosti nas je osvojila. Ne bismo se bunili da u takvom bogatom doručku uživamo baš svaki dan. Poslužuje se uz pita kruh i šaku zelenja koji na divan način zaokružuju ovu fantastičnu jutarnju gozbu.

 

 

Shakshuka Možda vas zanima... Zapamtite Shakshuku jer ćete se zaljubiti u ovo jelo Recepti

Shakshuka | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Rolani omlet i egg rolls u Koreji se pripremaju na nebrojeno mnogo načina, a ponekad se kombiniraju i s povrćem, ribom ili mesom, dok je Rusija, s druge strane, okrenuta posve drugačijim okusima. Palačinke od sira, vruća zobena kaša i raženi kruh također dio su ruskog doručka. Zvuči kao odličan početak dana!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.