Špajza 01. travnja 2017.

Sve boje sezonskih njoka

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Vrijeme je za izradu njoka! Cikla, špinat i bundeva na vaš će stol donijeti vesele boje i zaintrigirati nepce

Idealan prilog pečenjima, odrescima pa čak i gulašima, šareni sezonski njoki u vašoj će kuhinji postati apsolutni hit. Cikla, špinat i tikva pravi su odabir za pomaknute kombinacije koje oduševljavaju baš svakoga.
 

njoki od buče | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Da biste pripremili njoke od cikle, potrebno je klasičnom tijestu za njoke dodati glavicu ili dvije pečene cikle, ovisno o intenzitetu boje koji želite dobiti. Ciklu omotajte u foliju i pecite na 200 stupnjeva dok ne omekša. Pomoću blendera je pretvorite u pire, dodajte joj pire krumpir i brašno, jaje i sol pa zamijesite meko tijesto. 
 

Možda vas zanima... Hit dana: Njoki u umaku od svinjetine i povrća Recepti

Nježno ružičasti njoki izvrsno će se složiti uz kremaste povrtne umake. Upravo će miks dobivenih boja stvoriti privlačan tanjur koji mami već na prvi pogled.
 

Njoki | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Njoki od špinata pripremaju se na poprilično sličan način. U ovoj varijanti trebat će vam nešto više krumpira nego što je to slučaj kod njoka od cikle. Špinat blanširajte, usitnite u blenderu pa dodajte tijestu.

pomodoro njoki Možda vas zanima... Dan upravo postaje još bolji: Apsolutno savršeni njoki pomodoro None

Zeleni će njoki tek u manjoj mjeri poprimiti okus špinata, ali će svako jelo učiniti posebnim, izgledom i okusom. Dodati im možete i koju žlicu sitno ribanog parmezana.

Zeleni njoki s hobotnicom | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Njoki od bundeve od jesenskih nam dana na stol donose veselje svojim blago narančastim bojama. Za njih vam neće biti potreban krumpir pa će samim time biti i nešto laganiji. Ispecite ili skuhajte bundevu, začinite je začinima po želji, dodajte malo parmezana, jaja, maslac i brašno. Zamijesite tijesto i oblikujte željene oblike.

Gulaš s njokima Možda vas zanima... Gulaš od divljači s domaćim njokima Špajza

Njoki od bundeve odlično će se složiti uz teža mesna jela, ali i uz fine, guste gulaše.

njoki od buče | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Dobar tek!
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.