Špajza 18. lipnja 2017.

Svinjetina i dvije, tri o pripadajućim umacima

foto: thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Bez ovog popisa nemojte se upuštati u pripremu svinjetine!

Prave gozbe nema bez dobrog pečenja, a upravo je svinjetina meso kojem se najčešće okrećemo. Bez obzira koristite li svinjski but ili se uvijek više veselite svinjskom lungiću, donosimo vam popis najboljih umaka koji će se idealno složiti uz komad dobre svinjetine.

Salsa verde umak je koji se u Italiji i Španjolskoj već tradicionalno poslužuje uz svinjetinu na gotovo svaki način. Riječ je o jednostavnom umaku koji se ne kuha, a sastoji se od peršina, limunovog soka, maslinovog ulja, inćuna, kapara i finih aroma češnjaka. Odlično će se složiti uz meso s grilla, ali i ono iz pećnice. Također, pripremate li jednostavne šnicle na tavi, ovaj će umak biti upravo savršen.

salsa verde Možda vas zanima... Dopustite da vas izludi salsa verde None


Umaci od papra osim uz čuveni biftek, idealno se slažu i uz svinjetinu. Upustite li se u pripremu, svakako birajte zeleni papar u salamuri jer klasični papar u zrnu ili pak mljeveni neće imati jednak efekt.

Slatki umaci na bazi jabuka, kruška, brusnica ili šljiva divan su dodatak svakom rustikalnijem jelu od svinjetine. Pripremajte ih s posebnom pažnjom i uvijek kušajte umak dok ga pripremate. Ne želite dobiti posve sladak već dobro izbalansiran umak koji spaja sve najbolje okuse dodanih sastojaka. 
 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Uz svinjetinu će se odlično složiti i umak na bazi senfa. Nešto jače arome pravog senfa divno će se spojiti s medom, ali i slanim dodacima. U umak ubacite žlicu senfa ili pak koristite gorušicu i sve dobro sjedinite pomoću temeljca i vina. Pustite da alkohol ispari, a zatim uživajte u raskošnom tanjuru koji ste sami pripremili.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.