Špajza 25. srpnja 2017.

Theatre of Life Massima Botture dostupan svima!

foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Pokrenuo je projekt kojem se divi cijeli svijet, a nakon dugog čekanja, konačno možemo vidjeti kakvu je viziju stvorio Bottura u filmu Theatre of Life...

Malo je onih koji su u potpunosti upoznati s kulinarskim putevima velikih chefova današnjice. Malo se zna o međusobnom pomaganju, a često se priča i o tome kako su restorani s Michelinovim zvjezdicama preskupi, otvoreni samo za probrane...

 

 | Author: Instagram, @massimobottura foto: Instagram, @massimobottura

 

Da tome definitivno nije tako dokaz je Massimo Bottura, jedan od najvećih chefova današnjice i pokretač projekta Refettorio Ambrosiano.

 

Možda vas zanima... Chefovska posla: Massimo Bottura Špajza

 

Bottura je okupio priznate chefove iz cijelog svijeta poput Renea Redzepija, Daniela Humma i Alaina Ducassea kako bi onima koji nemaju pružio izvanredno iskustvo uživanja u hrani. Njegov je cilj bio maknuti se od kuhanja za elite te stvoriti nešto veće, a sada sa sigurnošću možemo reći kako je u tome u potpunosti i uspio.

 

Možda vas zanima... Chefovska posla: René Redzepi Špajza

 

Naime, Massimo Bottura krenuo je s idejom otvaranja pučkih kuhinja još 2015. godine. Cilj projekta je beskućnicima pružiti topli obrok skuhan od ostataka, a upravo ta ista jela pripremaju vrhunski svjetski chefovi.

 

Možda vas zanima... Dame i gospodo, ovo je najbolji restoran svijeta! Špajza

 

Bottura je projekt pokrenuo u rodnoj Italiji, Londonu i Riju, a u planu je otvaranje pučke kuhinje i u Bronxu što će ujedno biti i njegov prvi projekt u Americi.

Sve to je, naravno, zabilježeno u filmu Petera Svateka Theatre od Life koji, iako je premijeru već doživio, sada je preselio na popularan Netflix te je dostupan i široj publici.

 

 

 

 

"Što je dom za beskućnike ili političke izbjeglice? Massimo kaže da chefovi više ne mogu kuhati samo za elitu ignorirajući probleme vezane za hranu koje su zahvatile svijet. To su pitanja kojima se bavi film, ovaj projekt postao je dom svih nas...", rekao je Svatek.

Vjerovali ili ne, Theatre of life već se nalazi na našoj listi za gledanje. Jedva čekamo!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.