Špajza 25. srpnja 2017.

Top 5 mjesta gdje morate popiti kavu

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Vjerujemo da imate svoje omiljeno mjesto za ispijanje kave, ali povremeno istražite nove okuse. Možda vam u odabiru pomogne baš ovaj članak.

Budući da je kava dnevni užitak koji si većina priušti, bitno je znati gdje možete popiti kvalitetnu šalicu. Bacite oko na naš popis čarobnih mjesta u Zagrebu gdje se uvijek osjeća miris svježe mljevene kave

Eli's Caffe u Ilici 63 mora posjetiti svaki pravi kavopija. Otvoren je prije više od deset godina i bio je prvi specijalizirani kava bar u zemlji s vlastitom pržionicom. Uz regularni espresso i cappuccino, u Eli'su možete isprobati i marocchino, triestino ili chemex. 

 

 

#espresso - #ethiopian vs #peruvian . . . #eliscaffe #coffee #caffe #cafe in #zagreb #croatia #croacia @kb2dan

A post shared by DANS Coffee (@danscoffeescl) on

 

U samom centru je i odlični 42 Coffee Co u kojem također možete popiti tek mljevenu kavu, ali i izabrati zrna iz Hondurasa, Kostarike, Kenije, Brazila... U Vlaškoj, u toplom ambijentu malenog i toplog 42 Caffee Co. Zasigurno ćete uživati, a vrećicu omiljene vrste kave možete i kupiti.

 

 

Ne bi trebali zaobići ni simpatični Express bar u Petrinjskoj gdje također možete postati svjetski putnik uz pomoć zrnaca kave. Bacite pogled na ploču na ulazu gdje kredom redovito ispisuju ponudu i odaberite mirisni napitak ili ponesite kutijicu kave kući.

 

 

Cogito kavu možete isprobati na nekoliko lokacija – u Cogito shopovima u Deželićevoj i Varšavskoj ulici te u Cafeu u Dvorištu Ulici Jurja Žerjavića. Iza imena branda se kriju dvojica prijatelja koji dijele ime Matija i ljubav prema kavi, zbog čega su i pokrenuli pržionicu kave. Nedavno su otvorili i coffee shopove u Zadru i Dubrovniku.

 

 

Busy saturday, come and get your #coffee #cogitocoffee #teslablend #indonesia #zagreb

A post shared by Cogito Coffee (@cogitocoffeeroasters) on

 

Posljednje mjesto na našem popisu koje također prži kavu je caffe simpatičnog imena „Najgora kava u gradu“. Otvoren je krajem prošle godine u Prolazu sestara Baković i zasad, uz kavu, nudi i matcha proizvode. Sigurno nećete požaliti ako odaberete jednu od raznobojnih stolica i provedete popodne uz zanimljivu ponudu Najgore kave u gradu. 

 

 

Nadamo se da smo vam pomogli pri odabiru novog mjesta za popodnevno opuštanje. Ugodan dan!


 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.