Špajza 02. prosinca 2016.

Top 5 savjeta što s viškom - krušaka!

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristite slasne kruške za razne mirisne i ukusne zimske slastice.

Kad sazru, kruške se vrlo brzo kvare, pa ako ste ih kupili previše, možete ih upotrijebiti i kad poprilično omekšaju.

Tako u kombinaciji sa smrvljenim piškotama, šećerom i cimetom čine izvrstan nadjev za savijače. Ako ih narežete na kriške i pomiješate s grožđicama, kruške možete i posložiti po tijestu za pitu, preliti pudingom od vanilije pa zapeći. Dobit ćete brz, sočan i ukusan desert.

panna cotta s kruškom | Author: Stockfood foto: Stockfood

Kruške se izvrsno slažu i s čokoladom. Najprije ih prokuhajte u zašećerenoj vodi s limunovim sokom, zatim uvaljajte u mljevene orahe i kekse pa na kraju prelijte ratopljenom čokoladom. Od zrelijih krušaka možete napraviti i ukusan pekmez.

Kilogram krušaka stavite u vodu s malo limunske kiseline pa izmiksajte. Zatim ih pomiješajte s 25 dkg šećera i limunovim sokom te kuhajte do željene gustoće. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.