Špajza 15. srpnja 2017.

Trik za sva vremena: Kako održati rajčice svježima još duže

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
YouTube chef J. Kenji López-Alt otkrio je tajnu dugovječnosti rajčica, a kada je otkrijete i vi, vjerujte, koristit ćete ovaj trik zauvijek.

Kako biste svoje rajčice očuvali svježima što duže, spremite ih u hladnjak, a kako bi one ostale čvrste i ukusne još duže vremena, chef J. Kenji López-Alt savjetuje najjednostavniju stvar. Naime, kada rajčice spremate u hladnjak, najprije im otkinite zelene dijelove, a zatim ih okrenite tako da dio iz koje je rasla stabljika bude okrenut prema dolje.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Tome je tako jer ostatak rajčice prekriva kožica koja sokove omiljenog crvenog ljetnog ploda štiti od isušivanja dok dio na kojem se nalazila stabljika mora ostati pokriven kako bi se u rajčici zadržali svi sokovi, a ona ostala ukusna i svježa.

 

Možda vas zanima... Ovo želite isprobati: Novo i još slasnije ruho rajčica Recepti

 

Iako neki gastronomski znalci tvrde kako okus rajčica ostaje autentičniji i bolji ako se one uopće ne spremaju u hladnjak, ta teorija vrijedi samo kada rajčice namjeravate pojesti isti ili sljedeći dan. Veće količine rajčice svakako biste trebali spremiti u hladnjak jer će tako ostati svježe duže i neće se naborati.

 

pečena rajčica Možda vas zanima... Prilog za poželjeti: Pečena rajčica sa začinima Recepti

 

Na kraju, chef savjetuje da bez obzira gdje spremate svoje rajčice, najvažnije je da one prije same konzumacije postignu sobnu temperaturu kako bi dale najviše okusa koje toliko volimo.

 

Možda vas zanima... Super trik za sjeckanje nestašnih cherry rajčica Špajza

 

J. Kenji López-Alt u svom je videu objasnio i kako je do spoznaje o spremanju rajčica došao. 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.