Špajza 24. veljače 2017.

Usavršite cheesecake - male tajne savršenih slastica

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nježne arome kreme od sira, jednostavna podloga od keksa i najfiniji preljevi savršen su recept za najslasniji cheesecake!

Nije tajna da je cheesecake jedan od najpopularnijih deserata na svijetu. Priprema se od različitih kombinacija okusa, spaja baš sve vrste voća, čokoladu, karamel, pa čak i orašaste plodove. 

Tajnu najfinije kreme već smo vam otkrili, a sada je red došao na sve ostale komponente koje će vam pomoći da svoj omiljeni kolač dovedete do savršenstva.
 

Možda vas zanima... Otkrili smo tajnu savršene kreme od sira Špajza


Kod pripreme kolača od sira obično najprije pripremamo podlogu od keksa. Najvažnije kod podloge jest da dobro usitnite kekse i u pravom ih omjeru pomiješate s maslacem. Ne želite da vaša podloga bude preteška i premasna s obzirom na nježnu kremu od sira. 

Za pripremu podloge najprije u blender ubacite najdraže kekse, najbolji će biti oni bez previše okusa, obični čajni ili s maslacem. Smjesu nije potrebno miješati već je samo utisnite u dno kalupa koji ste najprije premazali tankim slojem maslaca, oko prst debljine. Kada ste smjesu od keksa ravnomjerno rasporedili, stavite je u pećnicu na 180 stupnjeva i pecite desetak minuta. Na taj ćete način spriječiti kekse da se razmoče i vaš će kolač imati hrskavu podlogu.
 

cheesecake s limunom | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Kod odabira krem sira, birajte one s većim udjelom masti jer bi vam oni s manjim postotkom mogli stvarati probleme s kremoznosti i rezultirati neuspješnim kolačem. Pripremate li cheesecake s jajima, nemojte ih previše izraditi mikserom kako biste kasnije mogli uživati u prozračnoj kremi. Krema je gotova kada postane kremasta i sjajna, bez grudica. 

Želite li nešto zanimljiviji izgled, pripremite umak od voća, nakapajte po kremi koju ste već stavili na podlogu pa pomoću oštrice noža po površini napravite šare. Bit će to jednostavan način za uživanje u ukusnom i efektnom kolaču. Dvostruki dobitak!

Cheesecake se najčešće peče u vodenoj kupki. Tako neće potamniti niti popucati, a krema će zadržati divnu kremoznost. Pečete li ga u kalupu s odvojivim dnom obavezno ga omotajte folijom kako voda ne bi došla u doticaj s kolačem.

Na kraju, hlađenje kolača od sira zahtjeva vrijeme. Nakon što ga izvadite iz pećnice, hladite ga nekoliko sati ili čak preko noći. Na taj će se način imati vremena odmoriti. Kada ga poželite izvaditi, najprije rub kolača otpustite pomoću noža, a tek onda otvorite kalup i odvojite dno. 

Cheesecake režite vrućim nožem i poslužite odmah. U slast!

cheesecake s jabukama | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.