Špajza 14. travnja 2017.

Uskršnji klasici: Što volimo na najraskošnijem stolu

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uskršnji stol jedan je od najraskošnijih u godini. Nađe se tu svega, ovisno o običajima pojedine regije. Pa ipak, neki su klasici vječni gdje god se nalazili...

Pripremili smo listu najboljih uskršnjih delicija za još bogatiji stol. Neka vam posluži kao riznica ideja za ovogodišnje uživanje ili pak kao podsjetnik za ono što još uvijek planirate pripremiti.

Od ranog jutra kreću pripreme za uskršnje blagovanje. Za doručak najčešće biramo obojena jaja, finu šunku u kruhu, domaći, svježe ribani hren i mladi luk. Fantastičan recept za šunku u kukuruznom kruhu pronađite među našim receptima dok će bojenje jaja najbolje proći u prirodnom tonu. Koristite lišće, ciklu ili luk za još ljepši, ali i ukusniji doručak.
 

Možda vas zanima... Uskršnji must have: Novo ruho šunke u kruhu Recepti



Francuska salata nezaobilazan je dio svih blagdana. Bez obzira s kojim je povrćem pripremate, dodajete li jabuku i u kojim omjerima dodajete majonezu, vjerujemo kako ni ove godine kremasta salata neće izostati s vašeg stola. Za doručak, ručak i večeru, naravno.

 

Francuska salata Možda vas zanima... Njezino veličanstvo: Francuska salata Recepti


Za ručak birajte raskošne mesne specijalitete kao što su janjetina, teletina ili pak čitava purica. Osim divnim okusom, privući će fantastičnim izgledom, a kuhinja će od slasnih pečenja mirisati bolje nego ikad.
 

Purica-s-mlincima Možda vas zanima... Purica s mlincima, čisto savršenstvo... Recepti Možda vas zanima... Najmekša janjetina koju ćete probati Recepti
 



Slatki dio stola ne može proći bez pince. Iako zahtjeva nešto više truda i ne uspijeva uvijek iz prve, svaki se trud cijeni pa smo tako uvjereni kako će ovog Uskrsa upravo vaša pinca biti najslađa.
 



Sirnica Možda vas zanima... Tradicionalna pinca: 7 recepata za starca i klinca! Recepti
 



Orahnjača i makovnjača također su sastavni dio slatkog dijela uskršnjeg stola. Zamijesite tijesto, bogato ga nadjenite nadjevom od oraha i maka, a iskoristite i fantastičan trik ubacivanja žlice omiljenog džema za još sočniji desert.





Orahnjača Možda vas zanima... Provjereni recept: Tajna savršene orahnjače Kolumne

 


Najslađa modernija verzija deserta bit će uskršnja jaja po receptu našeg blogera Vedrana s bloga Začinjeno s ljubavlju. U ovoj je kombinaciji Vedran spojio laganu kremu od sira i karamelu, a zatim sve upakirao u velika čokoladna jaja. Može li bolje?

 

 

Možda vas zanima... Savršena mimikrija: Uskrsni cheesecake Kolumne
 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.