Špajza 11. veljače 2017.

Zaljubite se u lungić s bademima

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Raskošan ručak nikada nije bio slasniji. Bademi, lungić, riža i zdjela sezonske salate recept su za sretan vikend!

Ovim spojem mogli biste na najukusniji način impresionirati svoje najdraže. Počastite ih raskošnim ručkom koji uključuje meko meso, nježne bademe i šaku aromatičnih začina. Posve drugačija kombinacija od svega što ste do sada imali prilike isprobati funkcionirat će upravo zbog spoja različitih okusa i tekstura. Isprobajte, oduševite se pa još nekoliko puta ponovite ovaj ručak kako bi ga doveli samog savršenstva.

Potrebno vam je:

  • 1 lungić
  • 1 žličica senfa
  • 2 režnja češnjaka
  • 4 žlice maslaca
  • 1 žlica brašna
  • 150 ml bijelog vina
  • 5 žlica vrhnja za kuhanje
  • 1 šaka tostiranih badema
  • 2 žlice sjeckanog peršina

Priprema:

  1. Lungić narežite na manje komade.
  2. Češnjak protisnite i umiješajte ga sa senfom.
  3. Premažite meso pa spremite u hladnjak.
  4. Za to vrijeme otopite žlicu maslaca na tavi.
  5. Ispecite meso na maslacu tek toliko da ga zatvorite sa svih strana.
  6. Izvadite ga na tanjur.
  7. Ostatak maslaca otopite na tavi, dodajte brašno i miješajte dok se ne poveže.
  8. Dodajte malo po malo vina, a zatim pustite da umak postane gušći.
  9. Ubacite meso, pustite da se kuha nekoliko minuta.
  10. Dodajte vrhnje za kuhanje i pustite da se kratko kuha.
  11. Za to vrijeme nasjeckajte bademe i peršin.
  12. Ubacite ih u umak i maknite s vatre.
  13. Poslužite uz rižu ili njoke.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.