05. rujna 2016.

Sretan vam Svjetski dan pizze sa sirom uz tri sjajna recepta!

pizza sa sirom
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jeste li znali da postoji dan pizze sa sirom i da se slavi upravo danas? Savršena izlika da se počastite!

Siromašna pizza s tek malo umaka od rajčice i sira koju danas zovemo Margheritom, nekada davno bila je namijenjena samo nižim slojevima koji si nisu mogli priuštiti mesne nadjeve. Jeftini sastojci poput brašna, kvasca i vode bili su lako dostupni, a da bi cijela stvar postala malo bolja, koristili su se sirevi domaće proizvodnje. Danas je upravo takva pizza najtraženija među ljubiteljima omiljenog talijanskog jela.

pizza margarita | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Mozzarella, feta, parmezan, gauda ili čak kombinacija sve četiri vrste najdražeg dodatka na pizzi oplemenit će je upravo onako kako volite i uživanje u pizzi postat će još malo bolje.

Bez obzira jeste li ljubitelji pizze s puno mesnih dodataka ili volite jednostavnu verziju poput one čiji dan danas slavimo, upustite se u pripremu i uljepšajte dan divnim talijanskim specijalitetom pomoću našeg recepta za najbolje tijesto, prijedloga za savršene pizza sireve i zlatnim pravilima za pripremu najbolje pizze! 

Idealno tijesto za pizzu

Koji sir najbolje ide na pizzu?

Zlatna pravila za najbolju pizzu

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.