18. srpnja 2016.

Sretan vam Svjetski dan sladoleda - proslavite ga uz naše najslađe recepte!

sladoled
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Smrznuta slastica koja stavlja osmijeh na lica slavi svoj dan.

Volimo ga ljeti, a ponekad nam baš odgovara i u zimskim danima. Sladoled je omiljena slastica djece kao i odraslih. Sa sladoledom naprosto ne možete pogriješiti. Čokolada, vanilija, jagoda ili neki od inovativnijih okusa poput fine pistacije, đumbira, pa čak i slanine, kakvog god okusa bio, sladoled uvijek ostaje najdraža slastica.

Najvažnije komponente dobrog sladoleda su okus, tekstura, miris, izgled, arome i okus koji ostavlja, a najbolje se proveravaju na svevremenskoj vaniliji. Već je poznata stvar da u najboljem sladoledu možete uživati upravo u Italiji pa se svakako preporuča barem jednom u životu isprobati gellato od kvalitetnih sastojaka pripremljen na pravi talijanski način.

Klasika poput vanilije i čokolade, voćni okusi poput borovnice, limuna ili jagode ili pak neobične kombinacije poput crnog sezama, špinata, kokosovog pepela, borovnih iglica ili cikle. U kornetu, na štapiću, u torti ili čašici, s dragim osobama ili sami. Jedno je sigurno – sladoled je uvijek dobrodošao.

Upravo zato, donosimo vam neke od naših najboljih recepata i savjeta za pripremu domaćeg sladoleda i maksimalno uživanje ovog ljeta.

Najprije saznajte kako zapravo nastaje sladoled, koji sastojci su ključni za kremastu teksturu, a koje tehnike će ga učiniti neodoljivo ukusnim. Sve tajne otkrijte OVDJE!

sladoled | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Priprema domaćeg sladoleda ne bi trebala predstavljati nikakav problem, a može pružiti nezamislivo zadovoljstvo stoga se bacite u avanturu i uživajte u okusima po vlastitom izboru. Kako napraviti domaći sladoled u tren oka, saznajte OVDJE!

Kada ste utvrdili gradivo, napravite domaći sladoled od vanilije, pa otkrijte kojim ga sve dodacima možete učiniti još zanimljivijim.

Domaći sladoled od badema samo je još jedan sladoled koji morate isprobati. Bacite se na pripremu uz naš recept i dočekajte osvježenje uz neodoljive ledene okuse badema.

Ako ste nestrpljivi okrenite se jednostavnijoj pripremi sladoleda pa pripremite onaj od samo dva sastojaka. Recept za sladoled od samo dva sastojaka – kupine i banane, potražite OVDJE!

Za ljubitelje voćnih sladoleda, idealno je vrijeme da smutite jedan hladan, sladak i neodoljiv sladoled breskvastog okusa. Recept pronađite OVDJE

Kada ste pripremili domaći sladoled baš onako kako vama najbolje odgovara, važno je naučiti super trikove koji će vam pomoći da vaš sladoled bude još bolji. Naučite trikove za savršeno kremasti sladoled u svakom trenutku, a onda i za za savršeno smrznuti sladoled.

Preostaje vam još samo navaliti na najbolji desert na svijetu i proslaviti ovaj dan na najbolji mogući način! Sretan vam Svjetski dan sladoleda!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.