Pizza, lazanje, cannelloni, tjestenina na 100 načina... sve jedno bolje od drugog.
Kopajući bespućima interneta naletjeli smo na ovu zanimljivu i mogli bi reći jedinstvenu tortu od tjestenine. Kjuč za ovaj recept su naravno kvalitetne namirnice, kalup za tortu i strpljenje. Tjestenina Rigatoni, pelati, mljevena junetina, mozzarella, parmezan - glavne su zvijezde ovog jela.
Skuhajte tjesteninu. Kada je gotova, isperite je hladnom vodom i zalijte žlicom maslinovog ulja. Idući korak je napraviti bolognese umak. i nakon toga kreće slaganje torte.
Tjesteninu pospite s parmezanom, pomiješate i krenite sa slaganjem u kalup. Kada ste posložili zalijte gotovim umakom. Ubacite u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjena na 15 minuta. Izvadite, zatim natrgate mozzarellu i vratite u pećnicu na 10-ak minuta, dok se sir ne rastopi i dobije zlatnu boju. I vaša 'torta' je spremna na jelo :)
Detalje pripreme pogledajte u videu!
A namirnice potražite ovdje.