20. srpnja 2016.

Trijumf vinarije Benvenuti na International Wine Challenge u Londonu

Benvenuti
foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Istarska vinarija Benvenuti nedavno je osvojila zlatnu medalju i nacionalni trofej na International Wine Challege u Londonu za vino Benvenuti Muškat momjanski San Salvatore 2011.

Vrlo poželjna nagrada među vinarima, onu koja se dodijeljuje na International Wine Challege natjecanju, pripala je upravo poznatoj istarskoj vinariji Benvenuti. Unatoč jakoj konkurenciji i strogim kriterijima upravo je njihovo vino Benvenuti Muškat momjanski San Salvatore 2011 osvojilo zlatni i nacionalni trofej na natjecanju u Londonu. Desertno vino, intenzivne slatkoće s pregršt aroma kandiranih i karameliziranih korica naranče i limuna na nosu, a opet atraktivne svježine na finišu osvojilo je strog žiri.

Vinarija Benvenuti nalazi se u mirnom istarskom mjestašcu Kaldir. U vinogradima obitelji Benvenuti zasađene su tri autohtone istarske sorteMalvazijom Istarskom, teranom i muškatom. U vinariji ističu kako su obiteljske vrijednosti i tradicija ključan začin u Benvenuti vinima pa se tako u svakoj butelji nalazi djelić obiteljske priče, ali i odraz filozofije da je vino upravo onakvo kakva je i osoba koja stoji iza njega.

Benvenuti vina | Author: Promo foto: Promo

Povodom uručivanja prestižne nagrade održano je i vođeno kušanje Vina Benvenuti uz gastronomske kreacije restorana Balon. Za početak kušanja poslužena je Malvazija Benvenutti 2015. Posjetitelji su zatim uživali u Malvaziji Anno Domini 2013. Nakon toga poslužen je Teran Benvenutti 2012. Za kraj poslužen je nagrađeni Muškat San Salvatore 2011 sljubljen sa sušenim smokvama, Pecorino sirom i medom od divljeg kestena.

Povodom ovoga događanja započinje i tjedan vina Benvenuti u restoranu Balon u kojem će vina biti dostupna po promo cijenama. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.