25. lipnja 2016.

Uz ove savjete postat ćete majstor u kuhanju

glazura
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako pratite ove trikove i savjete postat ćete mjstor u vlastitoj kuhinji
  • Hladno ulje pokvari cijelu salatu

Pripremate li domaći salatni preljev, pazite da svi sastojci budu sobne temperature. Hladni sastojci rashladit će ulje te ćete teško dobiti dobar preljev.

  • Dulja priprema za mekše meso

Trebate li pripremiti meso koje je malo žilavije za gulaš ili varivo, pecite ga ili kuhajte dulje na nižoj temperaturi. Tako će bolje upiti sokove, što će ga učiniti mekšim i ukusnijim zalogajem.

Začini | Author: Stockfood foto: Stockfood
  • Malo vrhnja za savršenu glazuru

Topite li čokoladu za glazuru za kolače, umjesto maslaca dodajte malo vrhnja za kuhanje pa ostavite na vatri još nekoliko minuta i miješajte. Čokolada će biti slatka, a neće se osjetiti "teška" aroma i okus maslaca.

  • Pratkični raspršivač za ulje

Kupite bočicu s raspršivačem i u nju ulijte ulje pa je upotrijebite kako biste ravnomjerno nauljili tavu, posude za pečenje itd. Ovako možete prskati i kruh ili začniti salatu.

  • Iznad štednjaka začini gube mirisnu aromu

Začine čuvajte na hladnom i mračnom mjestu, a nikako iznad štednjaka. Zbog vlage, vrućine i svjetla začini će izgubiti aromu.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.