06. srpnja 2016.

S ovim savjetima postanite majstor u kuhinji

Kajgana
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo vam savjete i trikove zlata vrijedne s kojima ćete se bolje snalaziti u kuhinji

Kajgana je bolja s malo mlijeka

U smjesu za kajganu dodajte malo mlijeka, jaja će biti mekša i pahuljastija. Pravilo je da na dva jaja dodate dvije žlice mlijeka. Isto vrijedi i za omlet.

Kečap zaustavlja peckanje kože

Kad režete ljute papričice, ako vas koža počne peći ili su vam ruke preosjetljive, namažite ih kečapom. Kiselost iz kečapa zaustavit će osjećaj peckanja na koži

pljeska.jpg | Author:

Jaje je tvrdo kuhano ako se vrti

Kako biste otkrili je li jaje tvrdo kuhano, zavrtite ga. Ako se vrti, tad je tvrdo kuhano. Ako se samo ljulja, još je sirovo.

Ako nisu "žedni" muffini se brže peku

Kad pečete manje od 12 muffina ili cupacakea, u preostale prazne kalupe ulijete vodu. Voda će im pomoći da se brže ispeku. 

Male tajne savršeno oblikovanih polpeta i pljeskavica

Kako biste oblikovali savršenu pljeskavicu, plastični poklopac prekrijte prozirnom folijom. Stavite unutra mješavinu mesa, spljoštite i stisnite prema poklopcu, maknite višak i pljeskavica je oblikovana

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.