Druga voća završe u salatama, kolačima, džemovima, a lubenica se sjecka, servira sama i hladna iz godine u godinu. Nakon što smo primjetili ogroman interes za lubenicom, dodatno smo istražili recepte s lubenicom i donosimo vam najzanimljivije.
1. Lubenica na grillu

Narežite lubenicu na komade, namažite maslinovim uljem i sokom od limete. Posolite malo, grillajte lubenicu 3-5 minuta sa svake strane na grill tavi ili na roštilju. Kada završite, namažite s ostatkom soka od limete i pospite s nasjeckanim korijanderom.
2. Sendvič s lubenicom i kozjim sirom

Za ovaj recept potrebna vam je kriška omiljenog kruha, kozji sir narezan tanko i začini po želji. Fresh from Florida predlaže da sir začinite s nasjeckanom mentom, po kruhu polijete maslinovo ulje i sve začinite solju i paprom.
3. Sladoled od lubenice

Pint sized baker donosi predivan recept za petnaestominutni sladoled od lubenice za koji vam ne treba niti aparat. Sastojci: 2 šalice slatkog vrhnja, 1 litra zaslađenog kondenziranog mlijeka, pola šalice pirea od lubenice, 1 šalica čokoladnih mrvica (po želji), 1 žličica morske soli. Miksajte slatko vrhnje u velikoj zdjeli, u odvojenoj posudi umutite kondenzirano mlijeko i pire od lubenice. Dodajte sastojcima umućeno slatko vrhnje. Izlijte sve u posude po želji, pospite čoko mrvicama i solju. Ostavite u zamrzivaču minimalno 6 sati dok se ne stisne. Držite u zamrzivaču.
4. Voćni ražnjići natopljeni tekilom

Nasjeckajte voće poput manga, naranče s lubenicom, dobro zalijte s tekilom i ostavite jedan sat da miruje. Netom prije posluživanja nabodite na ražnjiće i poslužite, predlaže Martha Stewart.
5. Juha od lubenice

Juhica s lubenicom, posuta bosiljkom i poslužena sa škampima tvori idealno ljetno jelo. Recept Marina Rendića pročitajte ovdje.