Čudesni i slatki ravioli s trešnjama

Screenshoot
Ravioli s trešnjama i bademima u slatkom umaku odvest će pripremu tjestenine na sasvim novu razinu.
Vidi originalni članak

Raviole obično punimo slanim nadjevima pa ih kombiniramo s mesnim ili povrtnim jelima. Odvažite se i pripremite slatku varijantu svježeg tijesta punjenog nadjevom, nećete požaliti. Ravioli s trešnjama u slatkom umaku uz dodatak badema pokazat će vam do sada neotkrivene čari tjestenine.

Potrebno vam je:

  • Svježa tjestenina
  • Trešnje
  • Šećer
  • Limun
  • Mascarpone
  • Šećer u prahu
  • Listići badema
  • Jaje
  • Žumanjci
  • Liker od višnje
  • Slatko vrhnje

Priprema:

  1. Trešnje prokuhajte sa šećerom i limunovim sokom.
  2. Skinite s vatre pa dodajte mascarpone, šećer u prahu i listiće badema.
  3. Svježe tijesto režite na kvadrate i punite ih.
  4. Koristite jaje kako bi se lakše zalijepili.
  5. Kuhajte u kipućoj vodi 3 minute.
  6. Istucite žumanjke, šećer, liker od višnje i slatko vrhnje.
  7. Kratko prokuhajte dok se ne stisne i prelijte po raviolima.

Cijeli postupak pogledajte u videu.

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr