Slatko i slasno: Deset voćnih fantazija

Jagode smo već iskoristili za sve moguće slatke kombinacije. Sada je vrijeme da obratimo pozornost i na drugo voće koje nas mami ovih i koje će nas mamiti narednih dana i tjedana. Slatko sezonsko voće poput malina, marelica, borovnica zove nas da ih iskoristimo za pripremu najukusnijih deserata.
Vidi originalni članak

Iako nam je većina voća dostupna kroz cijelu godinu, savijača je ipak najukusnija kad ju pripremimo od domaćih trešanja iz vlastitog dvorišta ili s tržnice.

Prhku savijaču od trešanja jednostavno je napraviti, a veselit će joj se cijela obitelj, pogotovo najmlađi.Volite li više mekane deserte koji se jedu malom žlicom, isprobajte Sladolednu kremu od trešanja i bobičastog voća. Kako joj i stoji u nazivu – kremasta je i jednostavno joj nećete moći odoljeti.

Tu su i marelice, mekane i narančaste. Najukusnije su one koje beremo sa susjedove krošnje, ali možete skoknuti i do tržnice i pogledati kakva je tamo ponuda. Kako god došli do njih, iskoristite ih za Krostatu s marelicama i bademima. Za američku pitu (krostatu) sami pripremite tijesto, a za nadjev spojite marelice, bademe i džem od marelice.

Ako su vam pak draži deserti za koje vam ne trebaju ni žličica ni vilica, tu su Slatke okruglice s marelicama. Tijesto za okruglice bit će mekano i sočno jer u njega ide i svježi kravlji sir. Sigurni smo da ćete uživati u ovim okruglicama, ali čuvajte prste da ih ne zagrizete. Za ljubitelje palačinki odabrali smo recept Palačinke s borovnicama. Ovo ljubičasto bobičasto voće ide u smjesu za palačinke koje zatim pečete na maslacu, a gotove palačinke možete još posuti borovnicama i medom.

Više-manje svi volimo muffine. Ima ih zaista u raznim kombinacijama sa slatkim i slanim sastojcima. No, u sezoni malina popularni su Muffini s malinama. Dodatnu slatkoću dat će im čokolada, a i tučeno vrhnje koje možete poslužiti uz gotov desert. Odabrali smo za vas deset najboljih deserata sa sezonskim voćem. Pogledajte ih te iznenadite njime sebe i svoje najmilije.

Prhka savijača od trešanja
Sladoledna krema od trešanja i bobičastog voća
Voćni nabujak od bobičastog voća
Krostata s marelicama i bademima
Okruglice s marelicama
Palačinke s marelicama
Ljetna pita od borovnica s meringom
Muffini s malinama
Cheesecake s malinama i pistacijama
Semifredo sa šumskim jagodama

Posjeti Gastro.hr