Filmska poslastica: 'Glavni kuhar'

U Cineplexxu Centar Kaptol uskoro premijera filma o chefu koji daje otkaz u uglednom restoranu i otvara pokretnu kuhinju.
Vidi originalni članak

Ljubitelje gastronomije i filmske umjetnosti idući tjedan očekuje poslastica na kino platnima - 4. rujna u Cineplexxu Centar Kaptol u Zagrebu premijerno će biti prikazan film "Glavni kuhar" u režiji Jona Favreaua.

U filmu je riječ o liku Carlu Casperu, koje je glavni kuhar u uglednom restoranu u Los Angelesu. Jednoga dana iznenada odluči dati otkaz jer u svojoj kuharskoj kreativnosti ne želi popustiti nametljivom vlasniku restorana i trenutno se nađe u situaciji - što dalje? Odlazi u Miami, gdje zajedno sa bivšom ženom, prijateljem i sinom otvori pokretnu kuhinju. Na cesti se Carl polako vraća svojim korijenima, te se u njemu ponovno probude strasti do kuhinje i života.

Scenarist i redatelj Favreau, koji ujedno glumi i glavnu ulogu, pokušao je dočarati autentično događanje na američkoj kuharskoj sceni gdje su pokretne kuhinje trenutni hit. Kako bi se zadržala vjerodostojnost, za savjetnika je uzeo nagrađivanog kuhara Raya Choia koji je ujedno vlasnik pokretne kuhinje i kuharski kritičar. Film je sniman u različitim restoranima po cijeloj državi.

Film je bio prikazan na ovogodišnjem Pulskom festivalu. Ako ga niste imali prilike tamo pogledati, strpite se do premijere 4. rujna u 19.30 sati u Cineplexxu Centar Kaptol. I pratite nas i dalje, pripremamo vam iznenađenje vezano uz premijeru filma!

Posjeti Gastro.hr