Još bolji i hrskaviji domaći čips

Thinkstock
Postoji mnoštvo načina za uživanje u krumpiru, no među najdražima zasigurno je hrskavi čips.
Vidi originalni članak

Donosimo vam recept pomoću kojeg ćete moći spremiti nešto zdraviju verziju čipsa i u njemu uživati bez grižnje savjesti. Riječ je o tankim hrskavim ploškama krumpira iz pećnice i začinima po želji. Ovaj recept spremite, trebat će vam.

Potrebni sastojci:

  • Krumpir
  • Začini (sol, papar, crvena paprika, čili)
  • Maslinovo ulje
  • Umak po želji

Postupak:

  1. Ogulite krumpir.
  2. Pomoću ribeža ili noža za guljenje izrežite tanke ploške.
  3. Ubacite ih u kipuću vodu na 3 - 5 minuta.
  4. Procijedite krumpir i začinite ga maslinovim uljem, soli, paprom, čilijem, crvenom paprikom i drugim začinima po želji.
  5. Rasporedite ploške krumpira po papiru za pečenje i pecite 15 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
  6. Poslužite uz kečap ili neki drugi umak. 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr