I slastičarnica, i mjesto za noćni izlazak!

Josip Novosel
Lutajući hedonist Josip Novosel isprobao je i nešto jako slatko, pročitajte i pogledajte kako se proveo u Magnoliji!
Vidi originalni članak

Ne tako davno, mudra Marija je poručila pučanima ”Neka jedu kolače” i bila je u pravu. Nema ništa bolje od torti i kolača, osim možda pečene janjetine, ali čak i nakon nje paše slatko.

Kako je advent zakucao na vrata, a vani je hladnije nego u srcu stare blagajnice, tražio sam neko toplo mjesto na kojem bi mogao nešto pojesti. Naime, Bog mi je još u mladosti uzeo kosu. Nije mu bilo dosta što me kaznio s kratkim nogama.

Prolazio sam Gundulićevom i ispred slastičarnice Magnolia osjetio kako mi pada šećer u krvi. Mislio sam uzeti samo jednu kremšnitu, kesten pire sa šlagom, Ferrero tortu i možda još par kolača da dođem k sebi. Nisam htio pretjerivati jer vježbam.

Slastičarnica Magnolia
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Ukrast ću slogan od Karlovačkog ”Kad ideš na kolače, ideš u Magnoliju”. Ubio sam se i taman kad sam htio otići, na vratima me zaustavila kolegica Tea koja je došla u Magonoliju s prijateljicom Larom na čašu vina. Rekla mi je da im se pridružim i ostanem još malo jer će uskoro početi live svirka.

Lara i Tea Foto: Josip Novosel, Flash.hr

U Magnoliji svaki četvrtak od 20:30h imaju nekog glazbenog gosta, a ovaj put je to bio Soul Shadows by Mirza. Pored njega je sjedila njegova kolegica i vrhunska pjevačica Sabrina s Vinkom Mihićem. Pridružili su mu se i zapjevali s njim ”Let the good time roll”


 

Već dugo nisam čuo da netko tako dobro pjeva, a slušao sam sve, od Elija Piska do Mile Hrnića. Odlazak na kolače se pretvorio odjednom u noćni izlazak. Poslao sam poruku kolegici Miji, koja radi u vinoteci Miva u Teslinoj da nam se pridruži nakon posla.

Mia
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Iako je Magnolija poznata po kolačima, imaju također i izvrstan izbor vina, šampanjaca, ginova… tako da su oni zapravo pravi bar, ali bar u kojem se ne puši pa iz njega nećete izaći s mirisom pepeljare. Za pušače imaju veliku terasu vani.

Magnolia slaststice – Sweet Thursday
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Taman kad smo mislili da bolje ne može, Sabrina je otpjevala Rihanninu pjesmu Diamonds, a mi smo svi ostali bez teksta. Bolje od originala!
 


 

Sabrina


Soul Shadows by Mirza nas je zabavljao cijelu večer na gitari, a gostima i vlasnici Jasmini se toliko svidio njegov nastup da ga je zamolila da napravi reprizu sljedeći četvrtak.
 

Magnolia slastice -.Soul Shadows by Mirza
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Ove zime četvrtkom izlazim s ekipom u Magnoliju. Vino, kolači i vrhunska mjuza:)

MAGNOLIA slastice

Gundulićeva 4

https://www.facebook.com/magnoliaslastice/

 

Autor: Josip Novosel aka Gastro Snob, samozatajni ljubitelj orahnjače i makovnjače iz Čučerja, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i snob.

PS: Ako imate viška vremena u životu, pratite me na instagram.com/joeflashhr/

Posjeti Gastro.hr