Lagane ljetne lazanje s tikvicama

Fitness Klinika
Ma čak i ako samo želite pojesti laganiji, a ukusan obrok u ovako vrućim danima, ovo je idealna kombinacija.
Vidi originalni članak

Držite se svoje dijete? Smanjili ste unos ugljikohidrata i masti? I tako prolaze dani i stvarno vam je došlo da pojedete nešto fino, a opet želite ostati u svom dijetnom planu. Nama su za takve situacije omiljene lazanje s tikvicama.

Priča koliko je jednostavna, toliko je i fantastična. Juneće meso i povrće kao glavni sastojci, dakle nutritivno vrlo hranjivo bjelančevinama i vlaknima, a kalorijski reducirano jer smo izbacili tijesto za lazanje i zamijenili ga tikvicama. Također, smanjili smo i količinu punomasnog sira… zapravo naribamo ga samo na vrh za ukusnu koricu.

Mi stavimo u posudice i jedemo hladno, brzi gablec. Isto tako, može se jesti i toplo, ako ćete spremati vikendom. Dobro ide i uz osvježavajuću rajčica salatu…


Sastojci (za 4 serviranja):

  • 0,5 kg mljevene junetine
  • 4 mrkve
  • 2 korijena peršina
  • 0,5 l pasirane rajčice iz staklenke
  • 2-3 srednje tikvice
  • Začini: sol, papar, origano, sir Grana Padano ili parmezan

Priprema:
1. Mrkvu i korijen peršina očistiti i sitno naribati
2. U  dublju tavu staviti mljeveno meso, naribanu mrkvu i peršin, pa uz povremeno podlijevanje vrućom vodom pirjati sat vremena. 3. Dodajte sol, papar i origano po ukusu. Pred kraj dodajte pasiranu rajčicu i pustite da sve krčka još 5-10 min i ugasite.
4. Tikvice narežite na tanke listove.
5. U vatrostalnu posudu na dno poslažite listove tikvica, na njih dio mesa i zatim ponovno tikvice pa opet meso. Slažite slojeve dok ne potrošite meso. Ovisno o veličini posude ovisit će i broj ovih slojeva. Neka vam zadnji sloj bude meso na koje ćete naribati malo sira Grana Padano.
6. Pecite pola sata na 180 stupnjeva.


Ako vam se sviđa kako kuhamo, ako želite zaviriti kako treniramo, kliknite nas na FITNESS KLINIKA Facebook stranici ili upišite svoj e-mail na www.fitness-klinika.com i čitajte nas direktno u svom inboxu.


Za vas pišu Sanja Starešinić, trener osobnog razvoja i Dražen Starešinić, instruktor fitnesa.

Posjeti Gastro.hr