Živa istina: Mousse od kupina

Kupine imaju osvježavajuća svojstva pa su samim time idealno voće za sve ljetne deserte, Također, obiluju vitaminima, mineralima, vlaknima te antioksidansima.
Vidi originalni članak

Odlučila sam ih staviti u mousse, pjenast, lagan desert koji se najčešće priprema s čokoladom. Ovisno o sezoni, možete ga pripremati s bilo kojim voćem, pa tako i s kupinama. Iznenadite svoje goste tako da ga poslužite u kristalnim čašama, s dodatkom svježeg voća, možda malo otopljene čokolade po vrhu, te pokojim listićem svježe mente.

Mousse od kupina

Sastojci:
250 g kupina
Vrećica mljevene želatine
5 žlica hladne vode
150 ml slatkog vrhnja za šlag
3 bjelanjka
40 g šećera u prahu
Po želji čokolada, voće, menta

Priprema:
1. Oprane kupine usitnite u blenderu.
2. Želatinu pripremite po uputama s vrećice. Pripremljenu želatinu umiješajte u kupine.
3. U jednoj posudi izmiksajte slatko vrhnje za šlag. U drugoj posudi izmiksajte bjelanjke u čvrsti snijeg, postepeno im dodavajući šećer u prahu.
4. Kupine dodajte slatkom vrhnju za šlag i sve dobro izmješajte. Zatim u tu smjesu dodavajte istučene bjelanjke lagano i nježno miješajući špatulom.
5. Pripremljeni mousse prenesite u čaše ili posudice po želji. Stavite ih nekoliko sati na hlađenje ili najbolje preko noći.

Posjeti Gastro.hr