Palačinkice s tikvicama i finim umacima

Fitness Klinika
Ljeto obiluje tikvicama, a mi ih volimo zbog njihovog blagog, okusa. Taj okus je njihova posebnost zbog čega su izvrsne u raznim kombinacijama.
Vidi originalni članak

Od najjednostavnije kajgane s tikvicama, do malo složenijih recepata, ove naše današnje palačinkice su izvrsne kao jedan laganiji ljetni obrok, a hladne ih možete ponijeti kao gablec na posao ili na plažu.


POTREBNO ZA PALAČINKICE:

  • 3 srednje tikvice
  • 2 jaja
  • 4 žlice slanutkovog brašna
  • sol


ZA UMAK:

  • 200g kremastog posnog sira
  • 3 čajne žlice grčkog jogurta
  • Začini: sol, kopar, dimljena crvena paprika

Priprema:
1. Tikvice naribajte i posolite, kad puste vodu ocijedite ih. Dodajte jaja i brašno. Probajte pa dosolite ako je potrebno. Smjesa bi trebala biti srednje gusta, ako nije dodajte još brašna.
2. Smjesu stavite žlicom na vruću neprianjajuću tavu i kad se zapeče okrenite na drugu stranu. Mi smo koristili kalup za krafne pa su zato tako pravilno okrugle.
3. Posni sir pomiješajte s grčkim jogurtom, dodajte sol i podijelite na dva dijela. U jednu polovicu dodajte crvenu papriku, a u drugu kopar.
4. Poslužite toplo ili hladno s umacima



Umaci su „šlag na tortu“ Povećavaju nutritivnu vrijednost ovog obroka jer je sir izvrstan izvor bjelančevina. Također, crvena paprika, kopar… odlični su i fini začini koje svakako isprobajte. Sigurno ćete ove umake kasnije koristiti i u nekim drugim kombinacijama.

Kliknite odmah za druge recepte na FITNESS KLINIKA! Za vas pišu Sanja Starešinić, trener osobnog razvoja i Dražen Starešinić, instruktor fitnesa.

Posjeti Gastro.hr