Pita sa šumskim voćem

Suzana Levar
Naša blogerica Suzana Levar donosi vam recept za neodoljivu pitu sa šumskim voćem!
Vidi originalni članak

Danas sam se jako zaželjela sočnog biskvita sa šumskim voćem. Odluka je pala na jednostavan i ukusan biskvit bez brašna, a uz dodatak čokolade moje nepce može biti jako sretno i zadovoljno.

Kolač sam pekla u kalupu za pite, iako se može peći i u kalupu za kolače.

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 12 žlica šećera
  • 1/2 praška za pecivo
  • 100g čokolade za kuhanje
  • 450g šumskog voća od Leda

Priprema:

  1. Pećnicu stavite grijati na 200C.
  2. Dno kalupa za torte obložite papirom za pečenje. Možete ga premazati i maslacem (u vrlo tankom sloju) te posipati brašnom, a višak brašna istresti iz kalupa.
  3. Bjelanjke odvojite od žumanjaka. Bjelanjcima postepeno dodavajte šećer (10 žlica) te ih istucite u čvrsti snijeg.
  4. Žumanjke također pjenasto izmiksajte s praškom za pecivo.
  5. Čokoladu možete otopiti u mikrovalnoj pećnici pa ju lagano dodajte u žumanjke. Sve sastojke dobro promiješajte i dodajte smijesi snijeg od bjelanjaka. Lagano sve sjedinite špatulom, izlijte u kalup za torte.
  6. Šumskom voću dodajte dvije žlice šećera te sve dobro pomiješajte. Pakiranje od 450g Ledo šumskog voća dovoljno vam je za dvije pite. Ostatak šumskog voća stavite u hladnjak pa iskoristite nekom drugom prilikom.
  7. Biskvit pecite točno 20 minuta na 200*C. Za provjeru je li vam biskvit dovoljno pečen možete se poslužiti i čačkalicom koju utisnete u biskvit. Ako vam se smjesa ne prima za čačkalicu - biskvit je pečen!

Dobar tek!

Suzanu možete pratiti na maloj, kreativnoj, slatkoj, ali zdravoj fb stranici Taste of life, ili na istoimenom blogu.

Posjeti Gastro.hr