Kraljevina Zelina u novom, svježem i lepršavom ruhu

Osobni album
Svoje etikete inspirirane legendama o zelinskom kraju dobili su svi vinari, njih dvanaest, koliko ih djeluje pod Udrugom proizvođača marke vina Kraljevina Zelina.
Vidi originalni članak

Bogata povijest svakog vina koja kreće od sadnje loze, prvih plodova, berbe pa do izrade, kušanja... ponekad svoje najvažnije poglavlje na policama trgovina svima nama priča upravo kroz vizualni identitet, posebno ako on savršeno zaokružuje značajke sorte, temperament ljudi i karakteristike vina. A jedna takva priča vezana je za robnu marku Zagrebačke županije vina Kraljevina Zelina i mlade dizajnerice Kristinu Volf i Mateu Bronić koje su uspjele pronaći formulu koja na najbolji način opisuje ova lagana, svježa i lepršava vina.

Svoje etikete inspirirane legendama o zelinskom kraju dobili su svi vinari, njih dvanaest, koliko ih djeluje pod Udrugom proizvođača marke vina Kraljevina Zelina. Strogi kriteriji kvalitete, zbog kojih je ovo vino već odavno pronašlo put do vinske publike, ove godine iznjedrili su pet različitih vina. "Svake godine je različiti broj vina koja pustimo u promet. To ovisi i o interesu vinara i o njihovoj procjeni da li je vino dovoljno kvalitetno za zajednički nastup pod etiketom Kraljevina Zelina. Međutim, svako vino mora zadovoljiti kriterije propisane elaboratom, testiranja i mora biti napravljeno isključivo od sorte grožđa Kraljevina." - ispričao nam je Željko Kos predsjednik Udruge. 

"Ova sorta sigurno je jedna od najvažnijih i najpoznatijih iz ovog kraja pa je zato i pokušavamo očuvati. I novo ruho je jedan način očuvanja te put do mladih kojima isto tako želimo ispričati našu priču. Berba iz 2014. dala je lagano, pitko i svježe vino koje se savršeno slaže s hranom, a prepoznatljivo je po diskretnom voćnom mirisom." - zaključio je Željko Kos, koji preporučuje Kraljevinu kao idealno osvježenje u nadolazećim toplim danima.

Novo ruho Kraljevine Zeline već je uspjelo u svojoj misiji prepričavanja legendi o zelinskom kraju i povijesti lepršavog vina koje vas, kao i etiketa, vodi na granicu stvarnosti i imaginacije, što između ostalog potvrđuje i nominacija za Regpak - regionalnu nagradu za najbolju ambalažu na tržištu..

Posjeti Gastro.hr