Kriška kukuruznog kruha za osmijeh od uha do uha

Thinkstock
Prednost kukuruznog kruha je što traje dulje, zdraviji je, a i možete ga jesti kao desert!
Vidi originalni članak

Iako je znanstveno dokazano da je raženi kruh najzdraviji od svih, jedan od onih koji najviše godi organizmu je svakako i onaj koji se radi od kukuruza.

Kako smo za ovu žitaricu saznali tek kad je Columbo otkrio Ameriku, tako i nije toliko dugo prisutna u našim krajevima, ali se svejedno sjajno uklopila.

Danas kvalitetan i ukusan kukuruzni kruh možete pronaći u svim našim boljim pekarama, i to po cijenama znatno nižim nego u zemljama zapadne Europe.

On je bogat mineralima i vitaminima, osobito onima iz skupine B, a njegovu vlažnost i gustoću vole svi, od najmlađih do najstarijih!

Isto tako, jako dobro znamo koliko je kvalitetan doručak važan za zdrav početak dana. Pravilan i uravnotežen jutarnji obrok osobito je važan za vaše mališane, ali ni ostatak obitelji neće se buniti ako ga na stolu dočeka sočna i puna kriška ukusnog kukuruznog kruha.

Pa ako imate višak vremena, kukuruznog brašna i volje, a svoje ukućane želite iznenaditi svježe ispečenim toplim kruhom - imamo sjajan video recept za vas.

U svakom drugom slučaju, ne zaboravite kako su u hrvatskim pekarama – svi proizvodi napravljeni od naših, domaćih proizvođača!

Za pripremu kukuruznog kruha trebat će vam:

  • 1 šalica kukuruznog brašna
  • 1 šalica namjenskog brašna
  • 1/4 šalice šećera
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 1 šalica mlijeka
  • 1/3 šalice biljnog ulja
  • 1 jaje
  • med

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva
2. Nauljite protvan za pečenje
3. Ubacite brašno, šećer, prašak za pecivo i sol u veliku zdjelu
4. Ulijte mlijeko i umijesite
6. Ubacite u protvan
7. Pecite oko 20-25 minuta
8. Pospite malo meda po kruhu, pustite da se opusti 15 minuta, izrežite, i – uživajte!

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr