Istra vas zove na Dane jadranskih lignji

Promo
Gourmet manifestacija posvećena jadranskim lignjama održava se tijekom zimskih mjeseci po konobama i restoranima sjeverozapadne Istre
Vidi originalni članak

I ove godine do 10. siječnja 2016., u Sjeverozapadnoj Istri, diljem konoba i restorana Umaga, Novigrada, Buja i Brtonigle održavaju se Dani jadranskih lignji, gourmet manifestacija koja nastoji valorizirati izvanredne lignje iz Jadranskog mora.

"Dani jadranskih lignji kao manifestacija predstavljaju dodatni motiv za posjet sjeverozapadnoj Istri tijekom nadolazećih blagdana. U skladu s projektom Hrvatske Turističke Zajednice „Hrvatska365“ ovom i drugim manifestacijama koje organiziramo u pred i posezoni želimo potaknuti posjetitelje na posjet Istri tijekom cijele godine. Restorani i konobe koje sudjeluju na ovoj manifestaciji osmislili su razne delicije koje valoriziraju ovu autohtonu namirnicu i koje su ujedno vrhunski gastronomski doživljaj i nadahnuće za vaš blagdanski meni“, izjavila je Michelle Babić, direktorica Turističke Zajednice Brtonigle.

Posjetitelji će tako moći kušati jadranske lignje u čak 15 konoba i restorana, a ugostitelji već vrijedno pripremaju čak 80 raznovrsnih specijaliteta na bazi ove delikatese, poput jadranskih lignji na savor i millefoglie od jadranskih lignji i brancina.

"Za naše goste pripremili smo zanimljive i neočekivane kombinacije namirnica s lignjama, ali neće nedostajati niti tradicionalni specijaliteti. Vjerujem da ćemo gostima opravdati povjerenje i dati im povod za ponovni dolazak“, istaknuo je Paolo Paoletić, chef restorana Toni iz Savudrije.

Sve koji će ovo predblagdansko vrijeme provesti u Sjeverozapadnoj Istri i tako imati priliku doživjeti bogatstvo okusa jadranske lignje, koja je kao namirnica sada na svom vrhuncu, pozivamo da kulinarske delicije isprobaju u jednom ili više priznatih istarskih restorana i konoba: Astarea iz Brtonigle, Igor, Mulino i Rondo iz Buja, San Benedetto iz Dajle, Gatto nero i Navigare iz Novigrada, Badi iz Lovrečice, Buščina, Melon, Nono i Pergola iz Umaga te Santa Andrea, Toni i Vila Vilola iz Savudrije.

Dani jadranskih lignji, posljednja su od četiri gourmet manifestacije u 2015. godini, kojoj su prethodili Dani švoja, školjaka i istarskih šparuga, dodatno motiviraju ugostitelje da puste mašti na volju i razigraju blagdanski stol raznim specijalitetima, a posjetitelje iznova motiviraju na posjet. Sjeverozapadnoj Istri.

Posjeti Gastro.hr