5 vina Iločkih podruma koja odlično upotpunjavaju svaki blagdanski stol

Iločki podrumi
Ovogodišnje izdanje jednog od najdugovječnijih vinskih natjecanja, Sabatine, kao da je napravilo pravi mali sažetak najboljih vina Iločkih podruma u 2022. godini
Vidi originalni članak

Zlatna medalja tako je pripala suhim bijelim vrhunskim vinima berbe 2021, a šampionske titule pripale su Chardonnay Principovcu 2018 te Tramincu izbornoj berbi prosušenih bobica 2016. Upravo tih pet vina blagdanska su preporuka Iločkih podruma.

Graševina, Traminac, Chardonnay vrhunski, berba 2021

Vrhunska vina Iločkih podruma već su tradicionalna postava blagdanskog stola i najljepših trenutaka koje provodimo s najdražima. Jedan od razloga je i taj što „uvijek znamo što očekivati kada otvorimo butelju“. Berba 2021 od nedavno je na tržištu, a Chardonnay vrhunski 2021 iz ove linije već je prepoznat kao vino velikog potencijala i to na prestižnom natjecanju Mundus vini Summer tasting.

Blagdansko sljubljivanje vrhunskih vina

Graševina vrhunska kao dugogodišnje najnagrađivanije vino Iločkih podruma naći će svoje mjesto na širokoj paleti glavnih jela, to uz vrhunska riblja jela te jela od bijelog mesa. Traminac vrhunski, koji redovito osvaja nepca ljubitelja aromatičnih vina floralnih nota, odlično će se sljubiti uz široku paletu sireva i odabrane deserte. Zlatni Chardonnay vrhunski 2021 poslužite uz puricu i mlince, a odlično će ići i uz predjela te guste juhe.

Iločki podrumi Chardonnay Principovac 2018

Za ljubitelje poluslatkih vina i posebnih limitiranih serija vina, Chardonnay Principovac 2018 ove je godine osvojio nepca profesionalaca diljem svijeta, do te mjere, da su ga u Francuskoj, zemlji Chardonnayja, uvrstili među top 10 najboljih Chardonnayja natjecanja Chardonnay du Monde. 

Blagdansko sljubljivanje

Zimska popodneva i božićni glazbeni te filmski klasici stvoreni su za uživanje u čaši Chardonnay Principovca 2018. Izvrsno se sljubljuje i uz široku paletu finih sireva te glavna jela od bijelog mesa. Ako ga poslužite uz puricu u umaku od naranče i meda, do izražaja će doći i njegove lagane medaste note, zajedno s mirisima i okusima slatkog zrelog voća. 

Iločki podrumi Traminac izborna berba prosušenih bobica 2016.

Priča o ovom vinu započinje vjetrovitog jesenskog jutra bez oborina, krajem listopada 2016. Ovakve vremenske prilike značile su samo jedno: berba ovog velikog vina može započeti. 
Pet godina poslije, nakon odležavanja u inox tanku male zapremnine, Traminac izborna berba prosušenih bobica 2016 osvojit će nepca svih ljubitelja predikatnih traminaca Iločkih podruma kao i brojna prestižna priznanja na lokalnim i svjetskim natjecanjima.

Najnagrađivanije vino Iločkih podruma u 2022.

Nakon brojnih šampionskih titula i zlatnih medalja, Traminac izborna berba prosušenih bobica 2016. godinu završava kao Decanterovo zlato i Šampion poluslatkih, slatkih, predikatnih i desertnih vina na ovogodišnjoj Sabatini.

Blagdansko sljubljivanje

Iako je ovo vino koje možete poslužiti umjesto deserta, odlično ga prate laganije čokoladne torte i šarolika paleta božićnih kolačića koji jedino ne bi smjeli biti slađi od samog vina. Plata zrelih sireva i orašastih plodova također će se odlično sljubiti s medastim notama ovog traminca.

Idealan poklon kolekcionarske vrijednosti

U slobodnoj prodaji ostalo je tek nekoliko stotina butelja. Traminac izborna berba prosušenih bobica 2016 vino je velikog potencijala za daljnje dozrijevanje u idealnim uvjetima, a u elegantnom tamnom pakiranju sa zlatnim pečatom oduševit će svakog vinskog ljubitelja.

Posjeti Gastro.hr