Brežice vas pozivaju: Kuhinja na ulici!

Kuhna na ulci
U Brežicama se već petu godinu zaredom održava zanimljiv i super cool street food event "KUHNA NA ULCI" (Kuhinja na ulici). U tri dana, Brežice postaju nezaobilazna gastro stanica u Sloveniji, food festival za sve, koji žele dobru hranu, sjajnu atmosferu i druženje na otvorenom.
Vidi originalni članak

Riječ je o gastro manifestaciji na kojoj se predstavljaju najbolji restorani i kuhari iz Slovenije, a ove im se godine pridružuje i jedan poznati gost kuhar iz Hrvatske. Neka od kuharskih imena kao što su Meta Repovž, Janez Bratovž, Jorg Zupan, Damjan Fink, Roberto Gregorčič, Luka i Marko iz Galerije okusa već su poznata hrvatskoj publici, a renomirani kuhar iz Zagrebačkog NOELa, Goran Kočiš još i više.


EAT.THE.STREET. program započinje u srijedu 27. lipnja od 14 h, kad će Restoran MAJMUN, GMT Foodtruck i DBurgers foodtruck prezentirati najbolju hranu s roštilja (sve detalje potražite na FB stranici)



Street food druženje dočarat će pravi štih londonskih i kalifornijskih street food zbivanja i biti popraćeno probranom glazbom. U petak na "Domaće je domaće" eventu, stara tradicionalna jela će se spravljati na moderan način, a predstavljat će ih kuhari iz Posavske i Dolenjske regije: Gostilna Repovž, Oštarija, gostišče Kapušin, Stara gostilna Krulc, Trilučke, Gostilna Šempeter, Restavracija Otočec i Mestna čajnica Josipina.


Program predviđen za petak je ležernog karaktera i započinje u 17 h, a usmjeren je na ugodno druženje, glazbu, uživanje u svježe pripremljenim jelima i pićima s prijateljima. Posljednji dan festivala održava se u subotu 30. lipnja s početkom u 15 h. Program je nazvan Posljednja večera, a na njemu sudjeluju NOEL iz Zagreba, Atelje iz Ljubljane, Restavracija JB, Hiša FINK, Jezeršek, KUCHA Madre, Mojmir Šiftar, Galerija Okusov, NONBIRI Japonska kulinarika i Lepa žoga.



Vizija Posljednje večere je da se ljudi opuste, zabave i prepuste gurmanskom hedonizmu te odlaze sretni i zadovoljni jer su iskusili nešto uistinu dobro. Gosti kuhari predstavit će moderne i inovativne delicije koje stvarno morate probati. Mojmir Šiftar je polufinalist prestižnog svjetskog natjecanja “San Pellegrino Young chef 2018” i uz to još i autor knjige “44 Odtenkov čaja”. Ispred Mojmira stavit će se “posavske” namirnice i moći ćemo vidjeti kakvo jelo će iz njih nastati.

Uživo, Cooking show, na lokaciji KUHNE, u subotu 30.6. Prvi put, u suradnji s knjižnicom Brežice, uvodi se koncept otvorene knjižnice; “Knjiga u parku”. Tako će posjetitelji, uživajući u ostvarenjima vrhunske street gastronomije, moći uz to i u parku posuditi neku dobru knjigu ili se jednostavno samo opustiti uz čitanje i prelistavanje. Otprilike oko 17 h najavljuje se i službena prezentacija uspješnice LjubljanaWellDone autora Marka Miladinoviča, koji će uživo predstaviti knjigu.



Trodnevni program KUHNE NA ULCI garancija je dobre zabave i sjajne atmosfere te vrhunskih streetfood specijaliteta koji su nam itekako dovoljan razlog za posjet prekrasnim Brežicama. Nadamo se da se vidimo u prijateljskoj susjednoj Sloveniji!

Posjeti Gastro.hr