Cocktail Week Zagreb: Tjedan savršenih napitaka!

Petar Santini
Sve više barmena iz cijele Hrvatske kao i okolnih država u Zagreb dolaze po inspiraciju i na učenje, čime se naš glavni grad lagano nameće kao regionalni centar koktel kulture. Jedna od glavnih manifestacija ove godine je definitivno Cocktail Week Zagreb, ključni događaj na koji ove godine dolaze gosti iz cijelog svijeta!
Vidi originalni članak

Koktel kultura u Zagrebu zadnjih godina doživljava pravi preporod. Barovi se sve više okreću novim, kreativnim pogledima na vještinu spravljanja finih pića, a kroz izradu autorskih koktela barmeni postaju prave zvijezde iza šanka. 

Ovogodišnji Cocktail Week Zagreb traje od 14. do 19. svibnja a barovi koji će čitav tjedan imati posebno kreirane koktel karte po promotivnim cijenama su: A Most Unusual Garden, Aperitivo, Botaničar, Dežman Bar, Dežman Mini Bar, Dubravkin Put, Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar, Express Bar, Hemingway Bar & Bistrot, Noel, Papa’s, Swanky Monkey Garden, Sjedi 5, Time Restaurant & Bar, Vivat Fina Vina Wine Bar.

Osim ovih promotivnih karti, neki od navedenih barova će ugostiti i barmene iz drugih gradova Hrvatske i Europe koji će na nekoliko sati pokazati svoja znanja i vještine zagrebačkoj publici. Ako niste sretnici koji će u biti u Zagrebu, festival se od ove godine širi i na ostatak Hrvatske pa su tako barovi prijatelji projekta koji kreiraju jednako zanimljive i povoljne CWZG koktel karte Poco Loco iz Dubrovnika, Ka’Lavanda iz Hvara, splitski barovi Bokamorra, Fro Bar i Noor, šibenski Vintage te Manufaktura iz Vinkovaca.

U cilju razvoja znanja barmena te ostalih profesionalaca u industriji, u srijedu 16. i četvrtak 17. svibnja u Kinu Europi se održava Cocktail Week Zagreb TALKS program. Na stručnim predavanjima nastupit će svjetske zvijezde poput Martina Hudaka iz American Bara koji je proglašen najboljim koktel barom na svijetu u protekloj godini i Sullivana Doha iz Pariza koji je jedna od ključnih figura francuske koktel scene. Karte za predavanja možete kupiti na ovom linku.

Vrhunac zagrebačkog tjedna koktela bit će dvodnevno događanje na otvorenom koje će se održati u dvorištu Likovne akademije, Ilica 85, 18. i 19. svibnja od 18 do 24 sata. Ove godine je CWZG dio Projekta Ilica: Q’Art koji želi skrenuti pažnju na potrebu za revitalizacijom napuštenih prostora u središtu grada te potaknuti community art. Projekt Ilica: Q’Art počinje 18.05. i na ovoj lokaciji, a to je, sigurni smo, dodatna garancija sjajne zabave.

Na samom open air događanju, posjetitelje će dočekati gostujući barovi poput Kultura Bara iz Beograda, Noor Bara i Bokamorre iz Splita te mobilni barovi Bon Vivant iz Poljske i Bubbly Bar iz Zagreba. Za dobru glazbu pobrinut će se Harry Gustavson jazz trio i zagrebački DJ-i.

Ukusna i kreativna pića, bogat program te odlična zabava svakako su mamac da ovaj tjedan provedete u društvu dobrih koktela.

Više informacija o projektu možete saznati na: facebooku te službenoj stranici

GOSTOVANJA BARMENA U BAROVIMA

ponedjeljak   
20:00
Nejc Kovačič, Kolibri (Ljubljana) @ Dežman Mini Bar

utorak
19:00
Emma Stokes, Ginmonkey.co.uk (London) @ Sjedi 5
21:00
Marino Karinja, Bokamorra (Split) @ Time restaurant & bar

srijeda 
19:00
Tom Vernon, Woodford Reserve (London) @ Esplanade 1925 lounge & cocktail bar
21:00
Lovro Vukadin, Jigger & Co. (Roermond) @ Botaničar
22:00
Sullivan Doh & Aris Makris, Le Syndicat (Paris) @ Swanky Monkey Garden

četvrtak
19:00
Chris Edwardes, Hidden House (Stari grad) & Chris Baldwin, Crystal Head (London) @ Vivat fina vina
21:00
Martin Hudak, ex American Bar Savoy (London) @ Aperitivo

COCKTAIL WEEK ZAGREB TALKS U KINU EUROPA

Srijeda, 16.05.2018.

11:00
Emma Stokes - Freelancing na londonskoj barskoj sceni
Kako provesti zimu radeći na šankovima najbitnije koktel destinacije u Europi

12:40
Lovro Vukadin
Kokteli u restoranu
Kreiranje koktel karte za restoran i uparivanje koktela s hranom

15:10
Tom Vernon
Burbon masterclass
Sve o burbonima i nešto malo o raženim viskijima uz jednu hrvatsku premijeru

16:50
Blizanke De Haas
Premium dodatci za miješana pića
Priča o startupu u industriji pića, ali i o svjetskim trendovima miješanih pića


Četvrtak, 17.05.2018.

11:00
Sullivan Doh
Konjak masterclass
Najveći promoter francuskih destilata govori o konjaku i njegovom korištenju u koktelima

12:40
Aris Makris
Sindycat + Bar Engage - kako je voditi bar koji je u kratkom vremenu završio na Top 50 listi i što se to događa u Larrisi u Grčkoj, a značajno je za lokalnu i globalnu koktel scenu

15:10
Martin Hudak
Kava u koktelima masterclass
Pobjednik Coffee in Good Spirits natjecanja priča o craft kavama i koktelima, ali i svom iskustvu rada u American Baru u londonskom hotelu Savoy

16:50
CWZG nagrade
Dodjela nagrada za najbolji bar, najboljeg barmena i najbolji koktel

Posjeti Gastro.hr