Danas počinje Food Film Festival! Evo što te čeka...

Food Film Festival Zagreb ; 24. rujna započinje Food Film Festival u Zagrebu koji će trajati sve do 3. listopada.
Prve dane jeseni rezerviraj za uživanje u finoj hrani i odličnim filmovima na Food Film Festivalu u Zagrebu
Vidi originalni članak

Dobre vijesti stižu za sve ljubitelje filmova i dobre hrane! Danas, 24. rujna započinje Food Film Festival u Zagrebu koji će trajati sve do 3. listopada. Ovogodišnje izdanje popularnog filmsko-gastronomskog festivala seli se nekoliko tramvajskih stanica zapadnije, na Trg dr. Franje Tuđmana, koji po svemu sudeći postaje novi gradski hotspot za razna zabavna događanja i festivale. Ono što je ostalo isto su filmovi pod zvijezdama, piknik na travi, ugodno druženje, ukusni street food specijaliteti i odlična zabava. 

Za vrijeme trajanja festivala posjetitelji će moći kušati hranu iz već dobro poznatih restorana: El Toro burgers&ribs, BarBaQ, Pani i Wok by Matija. No, ove godine tu su i gosti; American bar Dollar iz Varaždina, šibenska Pucalina s morskim street foodom te novotvoreni Kantun iz Samobora, a za žeđ će se pobrinuti Tipsy i Mangosta bar.

Na sedam kućica pripremat će se tridesetak raznih street food specijaliteta i njihovih varijacija. Tako će se uz filmove na pikniku na travi moći uživati u burgerima, quesadillama, empanadama, wokovima, ali i giricama, brudetu te američkim street food specijalitetima poput corn doga.

Na filmskom planu, odabir će biti jednako težak kao i na onom gastronomskom. Naime, svaki film na programu je s etiketom “must see“, a u Oscarom nagrađenim filmskim hitovima moći ćemo uživati potpuno besplatno, svaku večer od 20:00/20:30h. Novitet je što će se ove godine filmovi moći gledati u potpuno novom doživljaju. Naime, svaki će gledatelj dobiti vlastite slušalice kako bi mu zvuk bio besprijekoran, kako bi eliminirali sve vanjske ometače i kako ne zagađivali okolinu dodatnom bukom koja ometa susjede. 

Na programu su i zabavni dnevni filmski kvizovi, kao i jedan veći filmski kviz, glazbeni nastupi DJ-a poput Mirzaisfab, Marco Cole, Percassi, Em Bee, The lost boy i Luigija, cooking show by Zepter te predstavljanje Nobel eco water aparata.

Radno vrijeme festivala je od 15h do ponoć, subotom od 13h, ulaz je besplatan, kao i gledanje filmova, sve navedeno uz obavezno pridržavanje važećih epidemioloških mjera.

Posjeti Gastro.hr