Dani legendarnih Esplanade štrukli u Le Bistrou

Esplanade
Potražite savršenu okrepu u hladne zimske dane i ugodite svojem nepcu uz vruće, zapečene i primamljive Esplanade štrukle.
Vidi originalni članak

Iz seoskih kuhinja u elitne restorane

Specijalitet kuće je tradicionalno ručno vučeno tijesto pečeno u pećnici iz koje buja svježi sir preliven finim vrhnjem za apsolutni delikatesni doživljaj. Esplanade priprema vrhunske štrukle gotovo cijelo stoljeće, a potražnja za ovim zagrebačkim specijalitetom ne pokazuje znake posustajanja.

Povijest pripremanja štrukli u Esplanadi

Tradicionalni specijalitet Hrvatskog zagorja, štrukli, proizišao iz brežuljkastog podneblja pitoresknih oranica i pašnjaka, zauzeo je važno mjesto u ponudi hotela od prvih dana. Štrukli su lansirani još davne 1951. godine kada su se našli na jelovniku hotela Esplanade koji je sve do današnjih dana zadržao tradiciju pravljenja i posluživanja ove neodoljive delicije. Stoga su Esplanade i štrukli u posebnoj emotivnoj vezi koja i danas traje.

Ideja je potaknuta željom kulinarskih majstora da iz autohtonih regija Hrvatske prikupe recepture prokušanog i posebnog ukusa. Gastronomski gurui već su tada prepoznali značaj nacionalnih jela i održavanje njihove tradicije jer je to najljepša pozivnica gostima koji žele uživati u gastronomskim čarolijama. Ručno rađeni specijalitet Gourmet Esplanade štrukli nametnuli su se svojom neospornom kvalitetom, ručnom tehnologijom izrade i dugom tradicijom spravljanja iz starih zagorskih trpeza pred zahtjevne goste istančanih čula.

Osim rukom miješanog tijesta koje se razvalja, puni i preklapa te isključivo odvaja tankim porculanskim tanjurićem, Esplanadini štrukli ručno se pakiraju te tako spremni zamrzavaju i prodaju u Le Bistrou, tako da ih možete pripremati u toplini vlastitoga doma za vaše najmilije kada god poželite. Od 3. siječnja do 3. veljače u Le Bistrou vas očekuje posebna poslastica – četiri tjedna slasnih Esplanade Gourmet štrukli po posebnoj cijeni od 45 kn po porciji!

Posjeti Gastro.hr