Dobili ste koju kilu viška, a kako je vaša jetra?

Promo
Zima je vrijeme kada najčešće nabacimo koju kilu viška. Djelomice su odgovorni bogati blagdanski stolovi (i ostaci) u prosincu, a djelomice i sama neaktivnost zimi te teža i kaloričnija hrana koju konzumiramo. I sve to rezultira većim opsegom trbuha
Vidi originalni članak

Masnoća oko trbuha ne predstavlja samo estetski problem, već i čimbenik rizika za kardiovaskularne probleme. Dodatno, pretjeran unos masne hrane, bogate jednostavnim šećerima, alkohola, gaziranih napitaka jako utječe na našu jetru. Masna jetra stanje je koje opisuje nakupljanje masnoća u jetri, a rizici su upravo spomenuta prekomjerna tjelesna težina, poremećaj metabolizma masti, te unos nekih lijekova.

Iako opterećena kroz cijeli život, jetra je organ koji ima nevjerojatno mogućnost regeneracije, ona izdvaja štetne nusprodukte metabolizma iz našeg tijela, lijekova, hrane i inih poroka. Ipak, to je moguće samo do određene granice. Figurativno, stalno guranje preko ruba slabi kapacitete i jetra postaje bolesna. Upravo na bolest jetre koje nije uzrokovane nekim virusima ili drugim stanjima organizma možemo i sami utjecati te u određenoj mjeri usporiti ili zaustaviti napredovanje bolesti.

Kako napraviti promjenu

Lagana hrana, izbjegavanje poroka i rješavanje tog velikog trbuha veliki je korak naprijed. Lagana fizička aktivnost u vidu svakodnevne šetnje ili možda neki rekreativni sport s kolegama preporuka je koje će dati svaki liječnik. A uz veliku korist za tijelo, dolazi i bolje raspoloženje. Uz promjenu vlastitih prioriteta, pomoć nam je, kao i uvijek, ponudila i priroda i to u vidu biljaka koji pomažu funkciju i regeneraciju jetre.

Kod uzimanja određenih dodataka, uvijek se najbolje voditi preporukama liječnika i farmaceuta i takve proizvode kupovati u ljekarnama. Proizvodi koji se prodaju u ljekarnama prolaze sve kontrole nadležnih tijela i imaju odobrene zdravstvene tvrdnje potkrijepljene dokazima o svojoj učinkovitosti.

Silimarin 3-aktiv

Jedan od poznatijih proizvoda u ljekarnama su svakako Silimarin 3-aktiv kapsule. Preporučuju se jer uz kolin koji pomaže održavanju normalne funkcije jetre sadrže i ekstrakt sjemenki sikavice, ekstrakt artičoke i ekstrakt lista zelene masline u kojem je visok sadržaj fenolnog spoja oleurpeina.

I sikavica i artičoka u kapsulama sadrže glavnu djelatnu tvar – silimarin. Kombinacija navedena 3 ekstrakta s aktivnim sastojcima obogaćenih kolinom čini Silimarin 3-aktiv jedinstvenim proizvodom za jetru. Dovoljno je uzeti jednu kapsulu nakon obroka.

Potražite u ljekarnama

Silimarin 3-aktiv kapsule su proizvod iz poznate Pharmoval hrvatske linije dodataka prehrani poznate po Imunosal proizvodima za imunitet. Kapsule možete pronaći u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama ili ga možete naručiti s dostavom na kućnu adresu na drogerija.hr, a za dodatne informacije posjetite službene stranice www.pharmoval.hr.

Posjeti Gastro.hr