Mostar i Maribor pozivaju na dane piva!

Thinkstock
Nitko ne kaže da i kod nas nema dovoljno pivskih događanja, ali zašto se ne zaletjeti u susjedstvo kad je lista izlagača tako sjajna i šarolika! Pripremite ruksake i planirajte put u Deželu i BiH!
Vidi originalni članak

Vikend u Mostaru u znaku craft pivarstva

U periodu 22. i 23. 09. (petak i subota) u OKC Abrašević Mostar održat će se treći po redu festival craft pive pod motom „Ima i može“. Treći BiH Beer Craft Festival okupit će sve ljubitelje craft piva, male proizvođače, kućne pivare i sve ostale radoznalce kako iz BiH tako i iz regije. Craft Festival nudi poseban doživljaj cjelodnevnog uživanja u degustiranju piva, kao i prigodnom sadržaju koji najavljuju organizatori - planirana su i razna predavanja!



Ove godine svoje učešće uzet će craft pivare iz BiH, Crne Gore, Srbije i Hrvatske. Festival oba dana počinje u 16:00 a završava u 24:00. Cjelodnevna festivalska karta je 12 KM, pri čemu je uključena kotizacija za čašu u iznosu od 4 KM i 5 KM za konzumaciju piva. Cijena karte za oba dana iznosi 18 KM, pri čemu je uključena konzumacija od 10 KM.

Nagradne igre, ocjenjivanje najboljeg štanda, posebni štandovi za hranu i kave, te glazbeni program s početkom u 19:00, dio su sadržaja najvećeg craft događaja na ovim prostorima. Popis izvođača pogledajte na kraju teksta.


Makro Beer Fest Maribor - veliki festival malih pivovara!


U petak 29. i subotu 30. rujna u Mariboru će se održati četvrti po redu festival mikropivarstva – “Makro Beer Fest, velik festival malih pivovarn”.

“U našoj viziji da postanemo najznačajniji festival u regiji, ove smo godine pozvali uz najjače hrvatske, srpske i slovenske pivare i goste iz Mađarske, Austrije, Poljske i Njemačke." rekli su nam organizatori.

Posjetitelji će moći probati preko stotinu piva različitih stilova kao “Pale Ale”, “Indian Pale Ale”, “Porter”, “Stout”, kao i sve popularnije “Sour” i “Gose”. Neće nedostajati niti "oblizeka" najpoznatijih mariborskih street food restorana, kao ni glazbe - tu će biti hip-hop sastav Icotovi Zobi, afro-funk ritmovi grupe Nesesari Kakalulu, kao i cjelodnevna kulisa DJ-a iz Gramofonoteka Sound Systema.

Makro Beer Fest se održava na glavnom mariborskom trgu, 2016. je zabilježio rekordnih 7.000 posjetitelja i bio najjači u Sloveniji, a ima i svog mlađeg brata koji se odvija u ljeto u Krškom. Događaj organizira Pivarna, mala trgovina butiknih piva, i nadamo se da se vidimo na licu mjesta. Za dodatne informacije posjetite Facebook stranicu ili se javite na kontakte.

Domen Kozole, domen@pivarna.si, 031 333 695
Andrej Krštinc, pivarna@pivarna.si, 041 749 985



Popis pivovara Maribor:
1. Ah / Ax / Bulgarian craft beer project (BG)
2. Barut Brewing and Blending (Kamnik, SI)
3. Bevog Brewery (AT)
4. Browar Szpunt (PL)
5. Frizi Beer Kraft pivovarna (Ptuj, SI)
6. The Garden Brewery (HR)
7. Green Gold Brewing (Žalec, SI)
8. Hey Joe Brewing (DE)
9. Pivovarna HopsBrew (Domžale, SI)
10. Pivovarna Hopster (Dol pri Ljubljani, SI)
11. Pivovarna HumanFIsh (Vrhnika, SI)
12. Komunajzer (Novo mesto, SI)
13. LAB Split (HR)
14. Lepi Dečki Brewery (HR)
15. Lila Misa (Maribor, SI)
16. Lobik Brewery (Maribor, SI)
17. Mad Scientist (HU)
18. Pivovarna Mali grad (Kamnik, SI)
19. Pivovara Medvedgrad (HR)
20. Next Level Brewing (AT)
21. Nova Runda (HR)
22. Pivovarna Pelicon (Ajdovščina, SI)
23. Pivo Ressel (Kostanjevica na Krki, SI)
24. Pivovarna Pogis (Mislinja, HR)
25. Pulfer (HR)
26. Reservoir Dogs (Nova Gorica, SI)
27. Salto pivo (RS)
28. Zmajska pivovara (HR)

Zastupnici stranih pivovara:
29. Beerightback (Pivovarna Brewski, SE)
30. Poutnik (CZ)
31. Že v redu Primož (Pivovarna Pohjala, EE)
32. Pivotoč (belgijska piva)

Popis pivovara Mostar:



Posjeti Gastro.hr