Novi Skuhatćute s više od 100 proljetnih recepata

Skuhatćute
Uživajte u najslasnijem Uskrsu uz najbolje recepte za proljetni ručak i mirisne slastice
Vidi originalni članak

Nakon 'slasnog zimskog sna' i uživanja u teškoj hrani, vrijeme je za gastronomsko buđenje. S jačim zrakama sunca stižu nam još veći užici na tanjuru. Novi Skuhatćute donosi vam više od 100 proljetnih recepata na raskošnih 100 stranica, u kojima kulinarske tajne otkrivaju vrhunski chefovi i majstori slastičarstva.

Ne znate što za ručak? Inspirajte se receptima poznatog chefa Marina Medaka - uživajte u najslasnijem rižotu sa šparogama, woku s kozicama, njokima od cikle s ricottom... Svakako isprobajte i moderna riblja jela chefa Zirojevića koji je oduševio i poznate face poput Beyonca i Bona Voxa. Počastite se carpacciom ili kompotom od tune, oduševite goste 'malim gradelama' na stolu... 

Tu su i recept za rižot od kozica i šparoga, pitu od lososa, riblje rolice... Za tradicionalni uskrsni doručak pripremite najfiniju šunku u kruhu, a ručak obogatite kraljevskom janjećom krunom, kotletima s koricom od pistacija ili junećim odreskom u umaku od vina.

Donosimo vam recepte za slasnu domaću 'spizu' splitske konobe Lučac, od punjenog pilećeg zabatka do rolica od brancina. Iz splitskog Toto's burger bara otkrili su nam kako napraviti najslasniji, a zdravi burger i burrito, a nutricionistice iz tvrtke Vitaminoteka smućkale su najfinije smoothieje protiv proljetnog umora.

Tu su i kokteli od kave, preporuke za lagana proljetna vina koja sjajno pristaju roštiljadama, kremaste juhe, ali i recepti za najbolji leskovački roštilj, od čevapčića do punjene vješalice iz restorana Magazinska klet. Otkrivamo kako je Michelinova zvjezdica pala u dubrovački restoran 360, a imamo i recepte.

Morana i Domagoj, pobjednici kulinarskog showa Tri, dva, jedan – kuhaj, otkrivaju svoje najbolje proljetne recepte za svaki dan – od domaće tjestenine s najslasnijim pestom do prefine pizze sa šparogama. Tu su i ideje za kompletni ručak u zdjeli za salatu. Donosimo i recepte za neodoljive kolače slastičara Roberta Hromalića, od cheesecakea od malina do kolača od višnje s čokoladom.

Kao šećer na kraju tu su najslađe torte i kolači blogerice Sanje Mijac, poznate Domaćice. Uživajte u domaćim tortama od jagoda, brownieju s višnjama, predivnim i još ukusnijim 'cvjetnim' tortama...

Okusite proljeće na tanjuru. Skuhatćute je u prodaji po cijeni od 20 kuna. Požurite na kioske i pripremite najraskošniji uskrsni stol. U slast!

 

 

 

Posjeti Gastro.hr