Obilježite prvi dan proljeća Good France gala večerom

Promo
Obilježite prvi dan proljeća uz najbolje od francuske kuhinje u kreativnoj izvedbi chefa Ane Grgić.
Vidi originalni članak

Četvrtu godinu zaredom restoran Zinfandel's u suradnji s Veleposlanstvom Francuske u Zagrebu i Francuskim institutom 21. ožujka sudjeluje u globalnom projektu 'Good France' koji na isti dan na pet kontinenata slavi francusko kulinarsko umijeće, radost dijeljenja i uživanja u vrhunskim namirnicama.

Budite i vi dio ove jedinstvene gurmanske proslave i zajedno s tisućama uzvanika diljem svijeta na istu večer uživajte u finim kombinacijama okusa, mirisa i umjetnosti.

U srijedu, 21. ožujka 2018., na prvi dan proljeća u restoranima i veleposlanstvima diljem svijeta ponudit će se više od 3000 večera na francuski način kako bi se još jednom odalo priznanje veličanstvenoj francuskoj kuhinji. Ovo 4. izdanje bit će posvećeno valorizaciji francuskih vina i pjenušaca sa željom da se događanje uvrsti u Guinnessovu knjigu rekorda kao najveća degustacija vina i sireva na svijetu.

Nazdravite veličanstvenoj večeri i vrhunskoj francuskoj kuhinji uz čašu Veuve Clicquot Rich šampanjca, potom se prepustite romantičnim šansonama i selekciji otmjenih francuskih sljedova.

Početak večere je u 20 sati, a cijena jelovnika od pet sljedova koja uključuje dobrodošlicu iznosi 510 kn po osobi. Uz svaki slijed jela, prvi hrvatski sommelier, Ivan Šneler za goste je odabrao selekciju probranih francuskih vina, šampanjca, likera i konjaka po posebnoj cijeni. 

Uživanje u autentičnim delicijama započinje otmjenom dobrodošlicom u lounge baru hotela uz čašu francuskog šampanjca Veuve Clicquot Rich i male zalogaje poput éclaira punjenih s mousseom od dimljenog lososa, neodoljivih macarona s guščjom jetrom i bezvremenskog klasika – escargota sa začinskim biljem. Večera se nastavlja u raskošnom restoranu Zinfandel’s uz zapečenu goveđu moždinu s umakom od tartufa i brioš sa začinskim biljem nakon kojeg slijedi tradicionalna francuska Bouillabaisse juha poslužena s baguettom i ručno rađenom majonezom od maslinovog ulja i češnjaka, dok za glavno jelo goste očekuje slasni teleći file u umaku od ružmarina uz gratinirani krumpir i mirisne kestene iz pećnice.

Bienvenue!

Posjeti Gastro.hr