Od škampa do konfitirane guske - na dočeku Nove godine u HNK posluživat će se samo birane delicije

Marin Tironi/PIXSELL HNK u Zagrebu priprema odličan doček Nove godine uz birane delicije i vrhunska hrvatska vina
Ove godine HNK u Zagrebu priprema gala doček Nove godine koji započinje izvedbom operete "Šišmiš", a nastavlja se gozbom s blagdanskim jelima u više sljedova
Vidi originalni članak

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu predstavlja svečani doček nove 2024. godine za 110 gostiju. Silvestarska noć u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu započet će izvedbom operete "Šišmiš" Johanna Straussa ml. pod ravnanjem Srbe Dinića, u režiji Krešimira Dolenčića. Večer će se nastaviti u foajeu Kazališta, uz birane delicije, atraktivnu gourmet ponudu i glazbeni program. Iza ponoći, gosti će biti pozvani na fotografiranje i ples na pozornici HNK u Zagrebu, kojim će proslaviti ulazak u novu 2024. godinu.

Kako najavljuju uz HNK u Zagrebu, paket dočeka Nove godine uključuje ulaznice za ložu na 1. katu za izvedbu operete "Šišmiš" od 18 do 20.30 sati, gala doček Nove godine od 20.30 do 01.30 sati, gala večeru s biranim blagdanskim delicijama koje priprema catering Lisak u nekoliko sljedova, uz bogatu selekciju vrhunskih hrvatskih vina i all inclusive listu pića tijekom cijelog događanja. Cijena ulaznice za ovaj svečani doček Nove godine iznosi 309 eura, a ulaznice se mogu nabaviti u web shopu HNK u Zagrebu te na njihovoj blagajni.

A evo i u kojim će gastro poslasticama i vinima uživati oni koji se odluče za ovaj doček... Uzvanici će na početku nazdraviti selekcijom destilata renomirane destilerije Aura, nakon čega će večera započeti posluživanjem hladnoga predjela, uz pratnju sauvignona vinarije Korak. za predjelo, bit će posluženi tanko rezani teleći tapfelspitz, bijela slanina crne turopoljske svinje, uz pire od pečenog ljubičastog luka u ljusci, pesto sa srijemušem, crumble od kruha.

Uslijedit će toplo predjelo - marinirano meso repova škampi umotano u pršut, kremasta riža s drobljenim ovčjim sirom - uz vrhunski pošip vinarije Stina s Brača.

Gurmanski vrhunac večeri bit će glavno jelo - konfitirana pečena guska, glazirana medom i cimetom, valjušci s kestenom, ragu od svježeg celera i zelene jabuke, tamni umak s crnom čokoladom. Uz glavno jelo odlično će se sljubiti Barun Marquis, crni pinot maceriran 45 dana.

Na kraju večere goste čeka i dekadentni slatki slijed, torta s hrskavcem i kremom od kave i lješnjaka, a nakon ponoći uzvanicima će biti ponuđena selekcija najkvalitetnijih sireva s dodatcima.

Gosti će moći uživati u all-inclusive ponudi koja uključuje vrhunski pjenušac, vina hrvatskih vinara, kao i alkoholnih pića, vode i sokova.

Posjeti Gastro.hr