Orijent je otvorio sezonu krafni. Isprobale smo ih...

Marijana Zlomislić
Najstarija zagrebačka slastičarnica nije stala sa sezonskim izmjenama ponude. Ovog su tjedna u ponudu uvrstili krafne...
Vidi originalni članak

Orijent, slastičarska institucija s tradicijom dugom više od osam desetljeća, službeno je otvorio sezonu krafni. Na take out pultovima u Maksimirskoj i Petrinjskoj, te putem dostavnih službi, moguće je naručiti četiri vrste. U pitanju su klasična krafna s marmeladom od marelice, ali i premium kombinacije – čokolada i slani karamel, ribizl i kikiriki maslac te pistacija s malinom. 

Dok smo ih testirale i fotografirale na Zrinjevcu, koji ovih dana dobro služi i u takve svrhe, složile smo se kako je tijesto zaista ukusno. Nije masno ni teško, a dobro se osjeti i aroma limuna. Među punjenjima nam je apsolutni favorit kombinacija ribizla i kikiriki maslaca, dok je marelica slijedi u stopu. Orijent, dakle, nije upao u nijednu od opasnih zamki kad su u pitanju krafne; nemaju onaj specifičan industrijski okus kako to često biva u ovo doba inflacije prženih tijesta. 

Za izdanje s marelicom potrebno je izdvojiti 9 kuna, dok premium krafne stoje 14 kuna. Uskoro će Zagrepčanima na izbor biti i peta verzija s marcipanom i kandiranom narančom. Napominjemo da, ako planiraš kupiti veću količinu, nazoveš unaprijed - jer pomama za krafnama je i službeno krenula. 

Izuzev krafni, kraj tjedna možeš proslaviti i ponekom slasticom iz Retro pulta. Riječ je o privremenoj selekciji starih i dobro poznatih slastica, poput Sacher, Doboš i Punč torte, ali i zimskim sladoledom. Završavamo s - u slast!

Posjeti Gastro.hr